Tornaveu
Les Jornades de cultura i recerca local seran del 29 al 31 d’octubre en format híbrid

El Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020, serà l’escenari de la 16a edició del “Recercat. Jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana”, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, què, per primera vegada, es portarà a terme en una edició híbrida, digital-presencial. Els arxius d’entitats, el patrimoni amenaçat i “contra les cordes”, l’art de la pedra seca, les potencialitats del patrimoni per revertir l’abandonament o la figura del músic vendrellenc Benvingut Socias seran algunes de les propostes que presentarà el programa.

La tradicional carpa del Recercat es transformarà en una carpa digital que es podrà visualitzar en el tercer número de l’app Publicacions IRMU, el butlletí digital interactiu que va posar en marxa l’Institut Ramon Muntaner amb motiu de Sant Jordi.

El darrer número de l’aplicació inclourà les novetats editorials dels centres d’estudis d’entre abril i setembre de 2020; les presentacions dels pòsters de projectes dels centres d’estudis i d’ateneus; i visites virtuals a les exposicions que s’havien programat per a aquesta edició. També es facilitarà l’enllaç a aquells audiovisuals que estaven programats i que estan disponibles a la xarxa.

Exposicions i audiovisuals

En l’app també es podran visualitzar quatre exposicions: 20 anys de l’Associació d’Història Rural, sobre aquesta entitat vinculada a la Universitat de Girona; Patrimoni contra les cordes, que vol denunciar l’abandonament de gran quantitat de patrimoni al País Valencià; La vida i l’obra del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé (1877-1952), i la Industrialització contemporània al Segrià Nord.

En aquesta carpa digital també es presentaran cinc audiovisuals elaborats des de diverses entitats i institucions al voltant de la pedra seca.

Presentacions i debats en línia

El dijous 29 i el dissabte 31 es dedicaran a les presentacions i taules rodones, a través de l’aplicació Zoom. El primer dia es presentarà un Protocol de suport als arxius d’entitats i associacions culturals. El matí de dissabte es reflexionarà sobre patrimoni i com aquest pot ser un element de desenvolupament sostenible per revertir el despoblament, en un espai conduït per les Comissions Cíviques del Patrimoni del Baix Llobregat i les Terres de l’Ebre. Al migdia es farà la taula de presentacions de projectes de diverses entitats. Per poder participar en les activitats a Zoom caldrà omplir el formulari adjunt amb el programa i enviar-lo a: [email protected]

Premis Recercat

L’únic acte que es manté presencial serà el lliurament dels Premis Recercat 2020, uns guardons que volen reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats i també la trajectòria d’una persona vinculada als centres. Serà divendres 30 d’octubre, a les 18.30 h, a l’Auditori de l’Espai Tívoli del Vendrell, i comptarà amb la presència d’Àngels Ponsa, consellera de cultura. Enguany la cerimònia tindrà un aforament limitat caldrà fer inscripció prèvia.

Tant les activitats a Zoom com l’acte de lliurament dels Premis Recercat 2020 es podran seguir a través de les diferents xarxes de l’IRMU.

Més informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa