Tornaveu
La Universitat Catalana d’Estiu es desdobla amb un campus a Manresa

La 50a edició de la Universitat Catalana d’Estiu tindrà dos campus: a l’habitual setmana d’agost a Prada de Conflent, enguany del 17 al 23 d’agost, un mes abans, del 5 al 10 de juliol, s’hi afegirà una prèvia a Manresa, que mantindrà la vocació acadèmica, de manera que s’erigirà amb tot un campus.

“No es repetiran assignatures, ni cursos, si bé a Manresa hi haurà la meitat d’àrees temàtiques i per la tarda, no hi haurà tallers, sinó que es potenciarà el debat i la reflexió amb taules rodones”, exposa el secretari de la Universitat Catalana d’Estiu, Joan Maluquer. Una altra de les diferències és que a diferència del campus de Prada, a Manresa hi haurà més polivalència d’espais. Mentre que a Prada els alumnes es poden inscriure i que la matrícula inclogui allotjament, i àpats al Liceu Renouvier, de Prada, capital de la comarca del Conflent, a la Catalunya Nord, a Manresa les classes es duran a terme a l’institut Lluís de Peguera i les activitats de la tarda (taules rodones, cine-fòrums…) es duran a terme l’Espai Plana de l’Om, així com les activitats festives de la nit tindran lloc a la plaça Major de Manresa.

La diversificació més gran d’espais també pot ser un element a favor d’aquest segon campus, que es duu a terme abans i, del qual se sap que la conferència inaugural serà a càrrec d’Aamer Anwar, l’advocat de la consellera d’Ensenyament Clara Ponsatí.

La realitat present a la Universitat Catalana d’Estiu

Des del mateix títol que s’ha escollit per a l’edició d’enguany -I tanmateix, la remor persisteix, vers de Miquel Martí i Pol- s’apel·la d’una manera indirecta als fets que ha viscut Catalunya recentment. La Universitat Catalana d’Estiu tractarà temes com la imposició de l’article 155 o aspectes legals i de dret des de l’àmbit més acadèmic, si bé es mantindran àrees de ciència o literatura, entre d’altres.

L’edició de la UCE a Manresa, que enguany ostenta la capitalitat de la cultura catalana, neix fruit de l’impuls de l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, Gest!, entitat impulsora d’aquesta presència de l’UCE a la capital del Bages. Segons la presentació a l’Ajuntament de Manresa, tant Joandomènec Ros, president de la Fundació UCE, com l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, van expressar la voluntat que aquest segon campus de l’UCE tingui continuïtat.

Per a més informació podeu consultar la web de l’UCE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa