Tornaveu
La riquesa dels festivals de música de Catalunya, a debat al CCCB

Sota el nom ‘Festivals: Mirades des del s.XXI’, el Fòrum s’estructura al voltant de quatre taules rodones, o mirades, per debatre sobre el present i futur dels festivals del nostre país, des de la seva internacionalització fins a la innovació o la construcció de nous públic i audiències.

La primera mirada oferirà les experiències –de la mà dels seus protagonistes- de tres festivals que han sabut trobar una veu singular: el Festival Mixtur, el Bachcelona i el Càntut. I ho farà amb la presència dels seus responsables: respectivament, Oliver Rappoport, Daniel Tarrida i Francesc Viladiu. La segona proposta girarà al voltant de la construcció de públics, i ho farà parlant dels drets dels ciutadans, la sostenibilitat, inclusió i diversitat, amb Jordi Herreruela, director del Cruïlla, Daniel Poveda, director del Vida Festival, i Óscar Rando director de l’Esperanzah! World Music Festival.

La tercera mirada abastarà la internacionalització i ho farà amb dues insígnies: el Primavera Sound –amb Joan Pons, cap de premsa i comunicació– i el Sónar, amb Ricard Robles, fundador i codirector. La darrera mirada es preguntarà sobre on són les dones al capdavant dels festivals, i comptarà amb Oriol Aguilà, director del Festival de Perelada, Laura Duran, directora artística de Canet Rock, Cristina Torres, directora del festival Músiques Sensibles i Carmen Zapata, presidenta de Mujeres de la Industria de la Música.

El programa es completarà amb les reflexions de Lluís Bonet i Giada Calvano, professors i investigadors de la Universitat de Barcelona, que analitzaran els instruments per mesurar els impactes dels festivals. La breu peça artística GRRRLS!!!, una reflexió sobre manifestos feministes del segle XX i XXI, dirigida per Carlota Subirós, servirà per tancar el fòrum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa