Tornaveu
La relació entre Catalunya i Espanya a la propera Tinguda Blanca

Dilluns vinent, 26 de setembre a les 19:30h el Gran Orient de Catalunya celebra una Tinguda Blanca, és a dir, una trobada d’entrada lliure, en què es presentarà la conferència Catalunya-Espanya. Preguntes i respostes a càrrec de Ferran del Campo i Jordà, catedràtic d’història, especialista d’història Medieval, Moderna i Contemporània i escriptor. La trobada se celebrarà al Taller de Barcelona (Mallorca, 125, baixos).

Del Campo i Jordà és un dels autors del llibre Catalunya-Espanya. Preguntes i respostes, en què s’analitzen fet i conceptes cabdals de la història de Catalunya. Així, a la conferència l’autor exposarà tot allò que pot a hores d’ara pot generar confusió, sobretot inexactituds històriques que han portat a errors greus d’interpretació. Aquestes males interpretacions condueixen a malestar, incomprensió i incomunicació entre Catalunya i Espanya.

El teló de fons de la qüestió és que el nacionalisme espanyol radical no accepta més Espanya que la de la cultura, historia, tradicions i costums dels països castellans. Des de mitjans del segle XIX considera els valors del catalanisme com enemics d’Espanya de “La seva Espanya”.

Aquesta injustícia social ha provocat que no pocs catalans, enfront de la incomprensió i la intransigència dels defensors del nacionalisme espanyol a ultrança, acabin per desdir-se de l’estat espanyol i optin per demanar la sobirania de Catalunya, cansats de fer pedagogia a Madrid.

Però, és la independència de Catalunya un problema per l’estat espanyol? No, ans ben al contrari, desapareixeria el que ells anomenen “problema catalán”. El que si interessa de Catalunya, són els beneficis econòmics que produeix i la inversió que fa a Espanya i que no torna.

La voluntat de Ferran del Campo i del seu llibre és deixar ben clar que Catalunya i els catalans estan en contra de l’Espanya anticatalana hereva de la Dictadura Franquista, però no contra el poble espanyol de parla i cultura castellanes.

Al llarg de la conferència s’exposaran diverses dades i fets que permetran al públic fer-se una idea més apropiada de la realitat que vivim, sovint intoxicada d’informacions malintencionades.

Després del corresponent torn de paraules i tancament dels Treballs, tots els assistents a la Tinguda Blanca podran compartir un piscolabis. A més, a la conferència es podran adquirir exemplars del llibre Catalunya-Espanya. Preguntes i respostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa