Tornaveu
La matemàtica de la història de Deulofeu aplicada al present de Catalunya

La propera tinguda blanca del Gran Orient de Catalunya, és a dir, reunió-conferència oberta a tot el públic, tractarà sobre la figura d’Alexandre Deulofeu (1903 – 1978), polític, químic, farmacèutic, escriptor, filòsof, músic, poeta… La conferència, dilluns 20 de novembre a les 19:30h, serà a càrrec de Juli Gutiérrez Deulofeu, historiador i divulgador de l’obra del seu avi, un home del renaixement que va crear un sistema anomenat la Matemàtica de la Història.

Aquest sistema, a mig camí de la filosofia i la matemàtica, expressa una teoria cíclica sobre l’evolució de les civilitzacions. Així doncs, amb el títol Catalunya, Espanya: Així no! D’on venim, on som i cap a on anem segons la matemàtica de la història, Gutiérrez Deulofeu relacionarà els ensenyaments del seu avi amb el present més immediat de Catalunya, de manera que es reflexionarà sobre l’estratègia de l’Estat espanyol per aturar les demandes catalanes, el paper de la Unió Europea i els escenaris de futur que esperen a les diverses parts.

Cal destacar que Alexandre Deulofeu en la seva obra La matemàtica de la història afirma que les civilitzacions i els imperis passen per uns cicles equivalents als éssers vius. Afirmà que tot tenint el coneixement d’aquests cicles es podrien evitar les guerres, considerades innecessàries, fent que els processos esdevinguessin pacífics. Deulofeu va pronosticar la reunificació alemanya i la desintegració de la URSS l’any 1977.

El Gran Orient de Catalunya, la primera potència maçònica sobirana de caràcter lliberal, mixta i adogmàtica catalana, proposa en les seves tingudes blanques un espai de reflexió obert al públic en general a la seva seu del carrer Mallorca, 125, baixos, de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa