Tornaveu
La Fundació Candel es transforma en centre d’interpretació i documentació

Pas endavant de la Fundació Paco Candel per donar més projecció al patrimoni documental acumulat durant una dècada entorn de l’escriptor i periodista, que va morir el 2007 als 82 anys. Autor de l’assaig de referència Els altres catalans, la seva obra va girar en bona part al voltant de la immigració dels anys del franquisme, una experiència que va viure ell mateix quan va arribar amb només un any a Barcelona. Involucrat en moviments reivindicatius i antifranquistes, també es va comprometre amb la política i va ser elegit senador per les llistes del PSUC. Se’l considera un dels precursors del nou periodisme nord-americà. Ara, la Fundació Paco Candel anuncia que es transforma en centre d’interpretació i documentació, “posant al dia la feina que hem fet durant una dècada, al servei de tots els ciutadans, investigadors, historiadors, periodistes i tothom qui estigui interessat en l’obra i el context de l’obra de Candel”, explica a Tornaveu el president de la Fundació, Pere Baltà. De fet, el canvi de format serà un nou impuls a la figura del periodista i escriptor, un referent social, cultural i periodístic.

L’anunci del canvi de format es fa aprofitant la inauguració de la galeria fotogràfica del Memorial Francesc Candel, que es podrà visitar la seu de la Fundació Paco Candel (C/Mare de Déu de Port, 336, Barcelona), i en què es presenten les imatges de tots els guardonats pels premis que cada any s’atorguen en reconeixement a persones i entitats que s’hagin distingit pel seu compromís en la cohesió social i la divulgació de l’obra i el pensament candelià.

Pere Baltà remarca el fet que l’interès per la figura de Paco Candel ha traspassat fronteres: “Ja ens han visitat a la Fundació investigadors dels EUA, d’Alemanya i França, entre altres països, i fins i tot hi ha dues tesis doctorals sobre la seva figura sorgides d’universitats franceses. Tenim tot l’arxiu de material gràfic, novel·les, documents i gravacions endreçat i disponible per a la recerca”, explica a Tornaveu el president de la fundació.

Ara bé, la fundació segueix mantenint el seu objectiu fundacional: Donar suport a les persones immigrades que arriben a Catalunya en el seu procés d’integració a la societat catalana, per compartir-hi el benestar social i laboral, la igualtat d’oportunitats, la cultura i la llengua, tot facilitant el sentiment de pertinença al poble català i partint de l’esperit i els valors inherents en l’obra de l’escriptor i per difondre, promocionar i fomentar l’obra i la personalitat d’en Paco Candel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa