Tornaveu
La cultura popular als Països Catalans, a debat

Les reflexions d’Orriols convidaran al debat sobre algunes problemàtiques comunes que afecten el conjunt de col·lectius de cultura popular. Tal com reconeix l’etnògraf en declaracions a Tornaveu, “no és possible fer un diagnòstic sobre el conjunt d’expressions festives, i menys encara en un àmbit tan extens i divers com són els Països Catalans”.

Els plantejaments que s’exposaran, en conseqüència, pivotaran entorn problemàtiques que afecten totes les celebracions i manifestacions tradicionals. Quina incidència tenen els processos de patrimonialització -via reconeixement com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional o inscripció a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial- en el desenvolupament de les festes? Qui i com ha de vetllar per la preservació dels models tradicionals de les mateixes? És positiu que les celebracions tradicionals esdevinguin motors de promoció turística i econòmica? Són algunes de les preguntes que es plantejaran i entorn les quals es debatrà a Prada.

10è aniversari del Cor dels Països Catalans

El Cor dels Països Catalans va constituir-se el 6 de juny de 2009 per representants dels moviments corals de l’Alguer, Andorra, Catalunya Nord, La Franja i les Illes Balears. Per a celebrar el 10è aniversari de la formació, la coral dirigida per Francesc Valldecabres oferirà un concert a la UCE 2019, concretament el 22 d’agost (21:00h) a l’església de Sant Pere.

El programa de la 51a Universitat Catalana d’Estiu també contempla altres espectacles tradicionals. Entre altres, el públic present a Prada podrà gaudir de l’actuació de la Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals (17 agost), el concert d’Anna Ferrer i Clara Peya (19 d’agost), o la ballada que oferirà la Cobla Catalana dels Sons Essencials (23 d’agost).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa