Tornaveu
La cultura i la recerca local, a debat a la jornada Recercat

Després de les restriccions a causa de la Covid-19, la jornada tornarà a ser presencial i es recupera la fira de centres d’estudis, situada a la Plaça de Cal Font d’Igualada, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

A més, es podran visitar diferents exposicions produïdes pels centres d’estudis i els ateneus. Tampoc no hi faltaran la mostra d’audiovisuals dedicada als nous usos del patrimoni industrial, la taula de debat Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil, sobre l’espoli franquista als territoris de parla catalana. Per altra banda, hi haurà presentacions sobre la recerca en l’àmbit local i la seva vinculació amb l’àmbit universitari i sobre la renovació del diccionari i com activar el vocabulari. Finalment, el Mosaic Recercat donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals.

En el marc de la jornada Recercat també serà l’escenari del lliurament dels Premis Recercat. El termini per presentar les candidatures finalitza el 15 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa