Tornaveu
La Càbala amagada sota el plànol de l’Eixample

Un dels trets més característics i definitoris de Barcelona és el plantejament urbanístic d’Ildefons Cerdà. Precisament aquest és el centre del llibre ‘La Barcelona de Cerdà, la Càbala i la construcció de l’Eixample’, de Francesc Xavier Hernández Cardona. El llibre planteja la hipòtesi que van ser sectors de la maçoneria catalana els qui van bastir un projecte per a un nou país, una nova Catalunya, que es construiria a partir de les llibertats i del progrés.

La xerrada serà l’eix de la Tinguda Blanca oberta a tothom que acollirà la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona el proper dilluns 20 de maig a les 19.30 hores.

Els protagonistes de la història

Hernández serà l’encarregat de fer l’exposició d’aquesta hipòtesi sobre un projecte definit i impulsat per protagonistes rellevants, com Pascual Madoz, que va ser el precursor polític del catalanisme; Víctor Balaguer, el veritable constructor d’una història nacional que legitimava, a partir del passat, les reivindicacions del present i les opcions de futur, com també Joan Prim, el braç militar, Josep Xifré, el financer, i Ildefons Cerdà, l’enginyer que, d’acord amb el llibre, va ocultar el missatge de la Càbala sota el plànol de l’Eixample.

El protagonista de la xerrada va ser director general d’Investigació de la Generalitat de Catalunya en el govern de Pasqual Maragall i va participar en el disseny de projectes d’idees per centres com el Museu Arqueològic de Catalunya, el conjunt d’Empúries i el Museu Marítim de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa