Tornaveu
La Beca de l’Ens escull el projecte de Núria Roca Samon, sobre gènere i participació

La 4a edició de la Beca d’estudi de l’Associacionisme Cultural Català ha escollit el projecte de la graduada en sociologia Núria Roca Samon pel seu projecte presentat amb el nom de Gènere i participació. Incorporació de les dones en l’associacionisme cultural català.

El jurat ha reconegut en el seu treball que presenta la participació de la dona en l’àmbit general de l’associacionisme cultural català, fet que obre una porta a una visió transversal de l’activisme femení al segle XXI. El projecte presentat per Núria Roca inclou una primera base de diagnòstic a través dels estudis presents, però presenta també una forta càrrega d’investigació, ja que proposa contactes amb diferents entitats, coordinadores i federacions de l’associacionisme cultural català, amb l’objectiu de concertar entrevistes en profunditat que permetin el coneixement de l’objecte d’estudi no només des d’aproximacions teòriques sinó a través del treball de camp.

El jurat, format per Pere Baltà, Andreu Caralt, Miquel-Àngel Essomba, Josep Fornés, Joan-Ramon Gordo, Marta Rovira Martínez, Josep Santesmases, Enric Saurí, Jaume Sobrevals, Joan Manuel Tresserras, Milagros Vallès i Josep Viana, ha destacat la claredat en el plantejament de la hipòtesi de partida: “Per què participen (o no) les dones?”. Una aproximació sòlida i que alhora permet un camp ampli per obtenir una radiografia de la qüestió. Fet que ha estat molt ben valorat i més quan algunes de les propostes rebudes, si bé molt interessants en el seu plantejament, es circumscrivien en un aspecte excessivament concret d’estudi.

Segons les bases, Núria Roca lliurarà el seu estudi abans del 28 de febrer de l’any vinent i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català es compromet a editar-lo.

La Beca de l’Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de l’Ens amb col·laboració amb l’extinta associació cultural Enllaç, la qual va nomenar marmessor l’Ens per a desenvolupar amb el seu llegat econòmic aquestes beques que pretenen obrir nous àmbits de reflexió a l’associacionisme i que doten a l’investigador o grup d’experts de 5.000 €.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa