Tornaveu
Isabel-Clara Simó reflexionarà sobre la salut del català en la nova Conferència de l’Ens

Quines polítiques lingüístiques són necessàries perquè el català segueixi sent emprat pel conjunt de la població ? L’escriptora Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i actual degana de la Institució de les Lletres Catalanes, ha reflexionat a bastament entorn aquestes pregunta. En la xerrada ‘La llengua, avui’, emmarcada en el cicle La conferència de l’Ens, tornarà a compartir les seves opinions. Podeu escoltar-la el 20 de novembre (19:00h) a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València, 558, 6è 1a).

Les generacions actuals viuen en un context marcat per la proliferació de plataformes audiovisuals (xarxes socials, empaquetadors de sèries i pel·lícules, etcètera) no sempre disponibles en català. Isabel-Clara Simó reflexionarà sobre les mesures que s’han de prendre perquè el català tingui futur en aquest nou context. L’escriptora d’Alcoi no només plantejarà mesures perquè la llengua sigui més emprada socialment, sinó perquè els parlants l’utilitzin més correctament. Per Simó, els calcs i semàntics i gramaticals del castellà han augmentat en els darrers anys de manera alarmant, posant en perill –si segueix la tendència—la genuïnitat de la llengua.

L’entrada a la conferència ‘La llengua, avui’ és gratuïta. Preguem que els interessats confirmin la seva assistència al correu electrònic [email protected]. L’aforament és limitat. Les confirmacions es gestionaran per estricte ordre de demanda.

El cicle La conferència de l’Ens és una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és convidar a reflexionar sobre cultura des d’una àmplia perspectiva, establint ponts de diàleg entre els col·lectius de cultura popular i altres àmbits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa