Catalunya disposa d’un dens sistema d’equipaments culturals arreu del territori. El Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya té inventariats més de 1.600 equipaments comptant arxius, biblioteques, museus, espais d’escena i culturals i espais d’art. Una xarxa potentíssima que cal gestionar per a multiplicar la seva capacitat de difondre cultura i oci. I en aquest sentit, el departament de Cultura de la Generalitat, conscient del valor cultural, social i econòmic de les activitats i esdeveniments vinculades a la cultura popular, ha organitzat unes jornades el proper 24 de novembre per discutir aspectes de gestió dels equipaments associatius vinculats a la festa, la seva viabilitat i la seva interacció amb l’entorn.
La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ha identificat i localitzat 158 equipaments de diferent format que interpreten el patrimoni cultural immaterial, és a dir, equipaments que tenen com a eix principal tot allò relacionat amb l’estudi, la gestió i la difusió dels aspectes immaterials de la cultura.
Es tracta d’una jornada formativa especialitzada que pretén facilitar als diferents agents públics i privats del sector instruments i eines per a una millor gestió de l’activitat festiva i associativa. El cicle Cases de la Festa: Interpretar, emmagatzemar, compartir, difondre se celebrarà a La Troca Centre de Cultura Popular i Tradicional de Granollers. La jornada, que arrencarà a les 9 del matí, girarà al voltant de quatre ponències: Gestionar una casa de la festa des del teixit associatiu: per què, com, amb qui?; La vinculació amb l’entorn: desenvolupament local, difondre, interpretar, divulgar; El treball en xarxa: recerca, exposar i conservar, educar, produir, i finalment, Per què ho volem, tot això?
Podeu consultar el programa de la jornada fent clic aquí.