Tornaveu
Gestionar el Patrimoni de les Cases de Festa

Catalunya disposa d’un dens sistema d’equipaments culturals arreu del territori. El Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya té inventariats més de 1.600 equipaments comptant arxius, biblioteques, museus, espais d’escena i culturals i espais d’art. Una xarxa potentíssima que cal gestionar per a multiplicar la seva capacitat de difondre cultura i oci. I en aquest sentit, el departament de Cultura de la Generalitat, conscient del valor cultural, social i econòmic de les activitats i esdeveniments vinculades a la cultura popular, ha organitzat unes jornades el proper 24 de novembre per discutir aspectes de gestió dels equipaments associatius vinculats a la festa, la seva viabilitat i la seva interacció amb l’entorn.

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ha identificat i localitzat 158 equipaments de diferent format que interpreten el patrimoni cultural immaterial, és a dir, equipaments que tenen com a eix principal tot allò relacionat amb l’estudi, la gestió i la difusió dels aspectes immaterials de la cultura.

Es tracta d’una jornada formativa especialitzada que pretén facilitar als diferents agents públics i privats del sector instruments i eines per a una millor gestió de l’activitat festiva i associativa. El cicle Cases de la Festa: Interpretar, emmagatzemar, compartir, difondre se celebrarà a La Troca Centre de Cultura Popular i Tradicional de Granollers. La jornada, que arrencarà a les 9 del matí, girarà al voltant de quatre ponències: Gestionar una casa de la festa des del teixit associatiu: per què, com, amb qui?; La vinculació amb l’entorn: desenvolupament local, difondre, interpretar, divulgar; El treball en xarxa: recerca, exposar i conservar, educar, produir, i finalment, Per què ho volem, tot això?

Podeu consultar el programa de la jornada fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa