Tornaveu
‘Frontissa’, la revista dels centres d’estudis, es fa digital

Frontissa es va començar a publicar el desembre de 1997, i en aquests 14 anys ha fet el paper de connexió dels centres d’estudis associats a la CCEPC, però també de “projecció cap a altres àmbits propers i de recepció d’informació útil”, segons Josep Santesmases, president de la Coordinadora.

Amb aquest pas endavant, la Coordinadora vol arribar a tots els centres d’estudis i al major nombre de persones, i ampliar la participació territorial, des dels centres a les perifèries. Segons explica Santesmaes, el primer objectiu és que Frontissa.cat “tingui presents tots els territoris de parla catalana”.

La versió digital incorpora noves seccions que augmenten les possibilitats d’informació, de transferència o compartició de coneixement i d’opinions.

Així, sota el títol Literatures, es proposen fragments d’un escriptor o escriptora; Geografies inclou articles sobre espais territorials concrets; Patrimonis tractarà elements o conjunts patrimonials que tenen al darrera una experiència concreta de recuperació, valorització, defensa o divulgació, com ara l’exposició ‘Patrimoni contra les cordes’, realitzada per la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià. La secció Entorns apropa al lector a realitats culturals properes al món dels centres d’estudis, personalitzant-ho en les persones que les han fet possibles. A més, també s’inclouen articles d’opinions per part de persones vinculades als centres d’estudi, en una aposta per la crítica i reflexió intel·lectual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa