Tornaveu
Ferran Mascarell abordarà ‘El futur de la cultura catalana’

Quins són els principals reptes que ha de plantejar-se la cultura catalana en les dècades que vénen? Entorn aquesta pregunta pivotarà la conferència El futur de la cultura catalana, a càrrec de l’exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Ferran Mascarell. La cita, emmarcada en el debat cultural dinamitzat pel Congrés Participatiu Catalunya i Futur, tindrà lloc el dimecres 25 d’abril a les 19h a seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València 558, 6è 1a), entitat editora de Tornaveu i organitzadora de l’esdeveniment.

La globalització econòmica obligar a replantejar les polítiques culturals, i més especialment les de les nacions sense Estat. En aquest context, Mascarell plantejarà els reptes específics del cas català i les possibles alternatives a emprendre. Entre els primers, la consciència que les societats postindustrials estan transitant cap a un capitalisme del coneixement, on el control de la informació, i per tant el nivell cultural dels ciutadans, serà un factor clau pel progrés social i econòmic. Les polítiques culturals han de tenir presents que la revolució tecnològica en la qual ens trobem immersos ha canviat ostensiblement les nostres pautes de conducta. A més, l’exconseller defensa que cal ser conscients que la catalana no és una cultura normalitzada, doncs ha de combatre contínuament el projecte “Madrid, ciutat global”.

Per afrontar amb garanties tots aquests reptes, planteja Mascarell, cal reconèixer que les polítiques dels darrers quaranta anys (1978 – 2018) no han aconseguit posar la cultura com un eix de la societat del benestar. En aquest sentit, defensa, és important posar la política cultural al centre dels programes de les formacions polítiques.

L’entrada a la conferència El futur de la cultura catalana és gratuïta. Tots els interessants han de confirmar la seva assistència al correu electrònic [email protected]. Les confirmacions es gestionaran per estricte ordre de demanda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi Núñez i Pallara a abril 13, 2018 | 09:45
    Jordi Núñez i Pallara abril 13, 2018 | 09:45
    Em podeu dir a quina hora és porta a terme la conferència en Feren Mascarell sobre El futur de la cultura catalana ?
  2. Icona del comentari de: Ens a abril 13, 2018 | 09:48
    Ens abril 13, 2018 | 09:48
    #1 Disculpa Jordi, ara ja ho hem afegit, la conferència de Ferran Mascarell és dia 25 d'abril a les 19h. Us hi esperem!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa