Tornaveu
Estrena del documental ‘Paco Candel, l’altre català’ al Sense ficció de Tv3

El canal principal de la Televisió de Catalunya (TV3) emetrà dimarts 2 de febrer a les 23.15h el documental Paco Candel, l’altre català.

El documental, co-produït per TV3 i Wonka Films, és una iniciativa de la Fundació Paco Candel, amb l’objectiu de ser el colofó als actes de commemoració del 50è aniversari de la publicació de l’obra més emblemàtica de Candel, l’assaig Els altres catalans, aparegut el 1954 i que analitzava el fenomen de la immigració interior. El treball audiovisual compta amb el suport de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, com a col·laborador principal, ja que forma part d’una línia de treball de la federació catalana de divulgar la figura de personalitats que han contribuït a la cultura popular catalana.

“És el documental definitiu sobre Candel i ajudarà a reivindicar el seu discurs, ara més viu que mai, que Catalunya som un sol poble”, considera Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, davant l’estrena a Tv3. Paco Candel, l‘altre català és un documental que difon el missatge integrador i l’aposta per la inclusió social de l’autor i també presenta imatges de documents inèdits de l’escriptor, tot fent el seu recorregut vital i artístic. El treball, co-dirigit per Carles Canet i Jordi Portals, té una estructura dinàmica amb algunes sorpreses que agradaran als amants de la literatura de Candel, ja que es dóna veu a alguns dels seus personatges més emblemàtics.

Prèviament a l’emissió de Paco Candel, l’altre català, dins del programa Sense ficció es passarà a les 21.55h el documental de l’actriu i directora Silvia Munt, La Granja del Pas, que se centra en els afectats pels desnonaments i les activitats de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa