Tornaveu
Estrena del documental Paco Candel, l’altre català

Dijous 5 de novembre a les 19h, l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya estrenarà el documental Paco Candel, l’altre català, dirigit per Carles Canet i Jordi Portals.

L’estrena del documental és la millor manera de celebrar els actes en reconeixement del 50è aniversari de la publicació de l’assaig Els altres catalans, publicat l’any 1964. Al llarg del 2014 diversos actes han reconegut la influència d’aquesta obra, i es pot dir que les celebracions i els actes s’han allargat aquest 2015 mostrant la gran complicitat del teixit associatiu cap a la figura de Paco Candel. A Els altres catalans, l’escriptor oferia una reflexió sobre la influència dels immigrants vinguts de tot arreu de l’Estat espanyol en la nova configuració de Catalunya. La iniciativa de la Fundació Paco Candel de la realització del documental Candel, l’altre català permet fixar el llegat de l’escriptor i apropar-lo a un gran nombre de públic.

El documental és una co-producció de Wonka Films i TV3 i està co-dirigit per Carles Canet i Jordi Portals, amb el suport de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català com a col·laborador principal. “Després de sis mesos de recerca, el documental aporta materials inèdits com ara els quaderns manuscrits de Candel”, comenta Canet. Durant sis setmanes de rodatge, l’equip del el documenta ha recorregut alguns dels escenaris de la vida de Candel.

El documental es divideix en blocs molt clars en què s’explicaran, tibant del fil biogràfic, els orígens valencians de l’escriptor, viatjant fins al seu poble de Casas Altas. Un altre dels moments destacats serà la gestació, publicació i repercussió de l’obra Els altres catalans.

L’estrena és un acte gratuït, però per tal d’assegurar l’entrada es prega que es confirmi l’assistència trucant al 93 432 45 60 o enviant un correo a [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa