Tornaveu
Els Premis Rossend Arús premien els millors treballs en la promoció de la francmaçoneria catalana

El certamen ret homenatge al periodista, dramaturg i lliurepensador Rossend Arús, una de les figures clau de la segona meitat del segle XIX en la difusió dels ideals maçònics. La pandèmia ha obligat a endarrerir el lliurament dels guardons, atorgats el 2020, fins ahir al vespre, quan finalment es van poder concedir a la seu del Gran Orient de Catalunya (carrer Mallorca 125, baixos, 3a, de Barcelona).

El treball Devot del saber i del bell sentir. Biografia d’Eudald Canivell i Masbernat (1858-1928) ha estat considerat la millor proposta en la categoria Assaig Inèdit. Manuel Vicente Izquierdo hi repassa la trajectòria d’un dels fundadors de l’Associació Catalana d’Excursions Científiques, director de La Ilustració Catalana, promotor de l’Institut Català de les Arts del Llibre i bibliotecari de la Biblioteca Arús.

David Oliva, membre del GOC i del Rotary Club Vic-Osona, ha estat mereixedor del Premi Rossend Arús als treballs publicats que difonen la maçoneria en l’àmbit profà gràcies a l’obra Possibles empremptes maçòniques a la Casa Ricart de Vic i simbologia derivada coincident (2019, El Portal de Centelles). Els Rossend Arús també han reconegut l’obra Reflectorium – Poemes del silenci, presentada per Llorenç Lluell, en la categoria Poesia inèdita i de caràcter maçònic.

El jurat dels Premis Rossend Arús 2020 va estar integrat per la directora de la Biblioteca Pública Arús Maribel Giner, el gran mestre del GOC Ernest Ruiz, i altres representants de la maçoneria catalana: Jaume Noella, Joëlle M, Antoni Castillo, i Pius Pujades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa