Tornaveu
Els oficis i l’arquitectura tradicional als Ports, a debat

Durant les jornades, diferents especialistes de referència en els àmbits de l’Antropologia i l’Arquitectura oferiran els seus coneixements i experiències al voltant del patrimoni arquitectònic rural en un cicle de conferències, tallers i activitats organitzades per Ínclita Cultura Antropologia i l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, amb el suport del Programa UNITWIN, Càtedres UNESCO, de la Universitat Rovira i Virgili i el ministeri de cultura espanyol.

En l’edició d’enguany, la temàtica de l’esdeveniment gira al voltant del patrimoni cultural vinculat a l’ofici de pastor i els reptes que planteja amb relació a la seva salvaguarda i a la conservació del patrimoni construït en aquest paisatge cultural.

El dissabte 18 de setembre tindrà lloc al Cinema Municipal d’Horta de Sant Joan l’acte inaugural de les jornades al Mas de Burot, la presentació de la Maleta pedagògica, la conferència marc, que porta per títol Arquitectura, paisatge i patrimoni de la ramaderia extensiva i transhumància, a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona Ferran Estrada. També hi haurà dues taules rodones, sobre la relació entre l’ofici i el paisatge natural (17.45 h) i al voltant de la intervenció i la gestió en la cultura (19 h)

El diumenge 19 es podrà gaudir de la xerrada El paisatge construït i l’ofici de pastor, acompanyada de la visita de descoberta i demostració de l’ofici amb un pastor local, a càrrec de Domènec Liella. Després un dinar i finalment, la presentació del circuit experiencial del Mas de Burot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa