Tornaveu
El Simposi casteller de Valls debatrà sobre immigració i el Concurs de Castells

Amb motiu de la Fira de Santa Úrsula que se celebra a la ciutat de Valls, el dissabte 24 d’octubre tindrà lloc la 5a edició del Simposi casteller, que enguany concentra les seves activitats al matí per tal que els assistents no es perdin el programa de la Fira de Santa Úrsula.

La integració dels immigrants a les colles castellers i els avantatges i desavantatges del Concurs de Castells de Tarragona seran els dos eixos que es debatran al simposi. A més del nou format concentrat al matí el simposi casteller de Valls també estrenarà ubicació a la nova sala d’actes de l’antic Convent del Carme, seu de l’escola Enxaneta, un edifici històric i patrimonial.

El comitè organitzador també té pràcticament enllestida la llista de ponents. Els professors Manuel Delgado, de la Universitat de Barcelona, i Ricard Morén, de l’Autònoma de Barcelona, el gestor de l’administració local a l’Ajuntament de Granollers Albert Soler, o els Marrecs de Salt, participaran en el debat al voltant de la immigració i els castells. El torrenc i autor del projecte del nou format del Concurs Josep Bargalló, l’investigador casteller i membre del Consell científic del Museu Casteller de Catalunya Eloi Miralles, i els periodistes Carles Esteve, de la Revista Castells i del Baròmetre Casteller, i Pep Ribes, de SER Penedès, seran entre els analistes de la nova fórmula del certamen competitiu de Tarragona. Pel que fa a la moderació de les taules rodones anirà a càrrec de periodistes de televisions catalanes, en concret, Àlex Alonso, de TAC12/Xarxa de Televisions Locals, i Biel Duran, de Televisió de Catalunya, que conduiran respectivament els debats sobre el Concurs i sobre la immigració.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany serà el final de la jornada, en format de vermut tertúlia, moderat per la Revista Castells, amb els caps de colla de les dues agrupacions dels Xiquets de Valls, Jaume Galofré i Manel Urbano. El nou format implica concentrar les aportacions, però l’organització no ha volgut prescindir de la possibilitat que les persones interessades puguin presentar comunicacions escrites. Aquests comunicants integraran una fila zero i les seves aportacions serviran per encetar els torns de paraula. Alhora es preveu que els seus textos siguin inclosos en l’edició de les actes del Simposi que, des de la primera edició, realitza Cossetània Edicions, de Valls, dins la col·lecció castellera L’Aixecador. Poden enviar-se fins al divendres 18 de setembre a l’organització del simposi a través del correu electrònic: [email protected].

El simposi casteller de Valls està organitzat per les dues colles dels Xiquets de Valls, la Coordinadora de Colles de Castelleres de Catalunya, la Revista Castells, la Fundació de les Decennals i l’Ajuntament de Valls.

Notícies relacionades

Jornada de reflexió sobre integració i associacionisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa