Tornaveu
El significat del Patrimoni Cultural Immaterial

La conferència Què és i què significa el Patrimoni Cultural Immaterial (PCI)?, dissabte 18 de juny a les 11:30h aproparà l’escenari que proposa la Convenció per a la Salvaguarda del PCI de la UNESCO, al Museu Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. L’activitat és gratuïta i d’entrada lliure.

L’aprovació de la Convenció, l’octubre de 2003, ha contribuït a realçar les manifestacions de la cultura popular. S’ha pres consciència del potencial per a crear comunitat que tenen activitats com ara aixecar un castell, participar en un grup de teatre amateur, en una colla de diables o de bestiari. Això ha portat a assumir el concepte de patrimoni, fet que proposa un canvi d’actitud dels mateixos practicants i la comunitat, ja que es passa a tenir més en compte la transmissió de l’activitat, la documentació de la seva història, l’atenció per al seu llegat…

Així doncs, amb el títol de Què és i què significa el Patrimoni Cultural Immaterial? es preveu una sessió divulgativa no només de la Convenció de la UNESCO, sinó de la seva implicació d’abast tant social com cultural. “Moltes de les associacions i federacions culturals tenen més de 150 anys d’existència, però observem en els últims trenta anys una renovació decidida i un nou dinamisme en els plantejaments i exposicions de les seves manifestacions”, ha exposat Josep Viana, president de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, i un dels ponents de la conferència.

A la conferència, que se celebrarà al Museu Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (Av. Víctor Balaguer, s/n), a més de Viana, hi participaran Lluís Garcia Petit, director general de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), Salvador Garcia, president de l’Associació UNESCO del Garraf i Maria-Dolors Reig-Garganta, presidenta de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa