Tornaveu
El projecte de Noemí Barrera escollit per a la 3a Beca de l’Ens

El jurat de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català ha distingit el projecte presentat per Noemí Barrera com el mereixedor de la 3a beca que la confederació atorga per tal d’estimular el coneixement i divulgar aspectes de l’associacionisme cultural.

El projecte escollit presenta la voluntat d’analitzar l’ús de les noves tecnologies de la comunicació i la informació en l’àmbit de l’associacionisme universitari. Amb aquest objectiu, Barrera, investigadora doctoranda del Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura de la Universitat de Barcelona, formarà equip amb Rocío Márquez, dissenyadora web i Manuel Pérez, director de desenvolupament d’aplicacions de software.

El jurat, format per Jaume Ayats, Pere Baltà, Antoni Carné, Andreu Caralt, Miquel-Àngel Essomba, Josep Fornés, Josep Viana, Pere-Joan Pujol, Josep Santesmases, Jaume Sobrevals, Joan Manuel Tresseras, Milagrós Vallès i Enric Saurí, destaca que el treball ha de permetre a més d’extreure informació rellevant, obtenir conclusions amb l’objectiu d’incidir en la pràctica de l’associacionisme cultural català.

Al llarg dels onze mesos vinents Noemí Barrera i el seu equip treballaran en aquest estudi que oferirà una panoràmica de l’ús de les noves tecnologies en les associacions universitàries, amb l’objectiu que les seves conclusions puguin servir d’impuls a l’acció de l’associacionisme cultural català en general, i la interrelació entre els dos àmbits.

El jurat ha incidit també en el desig que el projecte de l’equip de Barrera signifiqui un avenç dins l’àmbit associatiu com el donat per Enric Saurí i Marta Rovira, autors de l’estudi de la 1a beca Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català, estudi que s’ha publicat com a número 10 de la revista Canemàs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àngel, president colla gegantera a febrer 04, 2016 | 10:18
    Àngel, president colla gegantera febrer 04, 2016 | 10:18
    quina parida de beca
  2. Icona del comentari de: Equip de redacció de Tornaveu a febrer 05, 2016 | 10:08
    Equip de redacció de Tornaveu febrer 05, 2016 | 10:08
    #1 Àngel, t'agraïm la participació a Tornaveu amb forma del teu comentari, però t'hem de dir que la beca segueix en curs, és a dir, l'equip premiat actualment es troba desenvolupant l'estudi. Així doncs, l'afirmació "quina parida de beca" és inexacta en fets empírics (el treball de la beca no s'ha acabat), ni tampoc des d'un punt de vista qualitatiu, atès que el jurat de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català (confederació editora de Tornaveu), juntament amb dos tutors, supervisen que la beca ofereixi la contribució a l'associacionisme cultural català que de ben segur tindrà. De la mateixa manera que l'anterior beca 'Diversitat i integració en l'associacionisme cultural català' ha originat diverses trobades i debats per exposar la seva contribució (per exemple: http://cultura.gencat.cat/ca/detall/Noticies/N_diversitat_integracio), considerem que el treball de la Noemí Barrera farà una bona aportació a la relació entre associacionisme cultural popular i mitjans de comunicació. Esperem a finals d'any compartir amb tu i amb tots els interessats el resultat de la segona beca atorgada per l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa