Tornaveu
El Premi Ferran Soldevila consolida l’estudi històric dels Països Catalans

La Fundació Congrés de Cultura Catalana convoca la XXXII edició del Premi Ferran Soldevila, dedicat a premiar una obra de biografia o estudis històrics en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari o cultural sobre l’àmbit dels Països Catalans. Aquest guardó, que va començar l’any 1985 premiant el treball El corsarisme mallorquí a la Mediterrània occidental. 1652-1698, un comerç forçat, de Gonçal López i Nadal, ha evolucionat al llarg dels anys, fins que el 2016 es va produir “un canvi substancial que ha aportat molta més qualitat als treballs presentats i que ha servit per donar-li molta més projecció. Es va obrir la convocatòria a obres publicades durant l’any anterior al premi, i no només a obres inèdites”, expliquen des del patronat de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Amb el canvi de les bases legals del premi del 2016, “es van presentar moltes més obres de gran qualitat, que ens van dur a atorgar una menció d’honor”, afegeixen des de la Fundació. L’any passat es va premiar el treball Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714, d’Albert Garcia Espuche, i menció d’honor per a Fer-se franquista. Guerra civil i postguerra del periodista Carles Sentís (1936- 1946), obra de Francesc Vilanova Vila-Abadal. Es poden presentar les obres fins el proper 31 de març per al Premi Ferran Soldevila, dotat amb 2.000 euros, a través d’aquest enllaç

D’ençà de la seva constitució el gener de 1975, la Fundació ha tingut com a marc cultural, nacional i lingüístic els Països Catalans, i ha apostat per la promoció d’estudis i el suport a iniciatives que servissin per potenciar la realitat catalana. L’activitat de la Fundació va dirigida a estimular la investigació sobre les àrees que es consideren prioritàries dels àmbits econòmics, socials, científics i humanístics, a fomentar el coneixement i la col·laboració entre les diferents institucions culturals i científiques existents, i a contribuir amb les seves activitats a la projecció exterior de la realitat catalana.

Actualment la Fundació es troba immersa en la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura, amb un projecte que inclou activitats de participació social i cultural, amb implicació ciutadana: taules rodones, conferències, entrevistes a quaranta intel·lectuals que van participar en la seva fundació, una exposició virtual del material recollit, una trobada de congressistes, marxandatge, un web interactiu dedicat exclusivament al CCC i fins i tot un documental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa