Tornaveu
El Premi Ferran Soldevila, amb la Guerra de Successió

La Fundació Congrés de Cultura Catalana ha apostat per una edició extraordinària del Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics per tal de fomentar els estudis inèdits sobre la Guerra de Successió en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari i cultural dins l’àmbit dels Països Catalans. Es tracta de la XXX edició, i pel seu caràcter especial té una dotació de 8.000 euros. El guardó compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Museu d’Història de Catalunya, la revista L’Avenç, la Universitat de València i l’Editorial Barcino.

El guanyador o guanyadora es coneixerà el proper 4 de juny a les 19h, durant una cerimònia a la Sala Moragues del Born Centre Cultural en el marc dels actes del Tricentenari que organitza la Generalitat de Catalunya. Hi intervindran representants de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Fundació.

El jurat del premi està integrat per Joaquim Albareda, Agustí Alcoberro, Josep Fontana, Josep Maria Muñoz, Vicent Olmos, Josep Maria Salrach i Sebastià Serra. En l’edició del 2013, Carme Llanes i Domingo, llicenciada en Geografia i Història de l’Art a la Universitat de València i doctora en Art, Cultura i Paisatge Visual, va ser guardonada amb el Premi Ferran Soldevila per l’obra “L’obrador de Pere Nicolau i l’estil Gòtic Internacional a València (1390-1408)”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa