Tornaveu
El patrimoni ferroviari, la mobilitat elèctrica o la conservació de la Costa Brava davant el transport marítim, a debat
Aquest dijous comencen les III Jornades Biennals sobre Societat Industrial, quatre dies per debatre sobre la influència del transport en el desenvolupament de la societat i com s’encara el futur des del punt de vista de la sostenibilitat del planeta. Hi participaran, entre d’altres, els directors del MNACTEC, del Museu Marítim de Barcelona i del Museu del Ferrocarril de Catalunya; el director de l’aeroport de Girona o les entitats SOS Costa Brava i ‘Salvem la Estació’ de Sant Feliu de Llobregat.

En aquesta tercera edició, les jornades canviaran el seu format habitual: seran en línia i durant quatre dies no consecutius, els dijous 7, 14, 21 i 28 d’octubre. Cada dia estarà dedicat a un mitjà: ferrocarril, carreteres, transport aeri i marítim. El programa constarà d’una vintena de ponències i comunicacions, que abordaran diversos aspectes del passat, present i futur del transport: des del patrimoni ferroviari i aeronàutic, fins a la mobilitat elèctrica, el repte de la mobilitat de mercaderies, el pla d’aeroports de Catalunya, la protecció de la costa o les vies verdes.

La iniciativa, organitzada pels Amics de la Unesco de Girona i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, convidarà a historiadors, responsables de les principals infraestructures de transport de Catalunya, directius de museus i entitats de defensa del patrimoni històric i natural. Entre els participants, estarà la directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, Pilar Garcia; els seus col·legues en el Museu Marítim de Barcelona i en el Museu Nacional de la Ciència i Tècnica de Catalunya, Enric Garcia i Jaume Perarnau; el director de l’aeroport de Girona, Lluís Sala; el responsable d’Aeroports Públics de Catalunya, Jordi Candela, o l’escriptor Jordi Dalmau.

27è concurs artístic i literari

Per una altra banda, Amics de la Unesco de Girona ha posat en marxa una nova edició del seu concurs artístic i literari.

El certamen inclou nou modalitats – dibuix, carta escrita a mà, postal, narració, fotografia, ex-libris o marques de biblioteca, auca i article inèdit–, i s’adreça a alumnes d’infantil, primària i secundària, als joves i als adults de més de 30 anys. Les obres han de ser en català i s’han de presentar fins al 21 de febrer de 2022. Els treballs (excepte la modalitat de l’ex-libris) tindran com a tema les ciutats i comunitats sostenibles, onzè objectiu dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la Unesco.

Consulteu les bases en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa