Tornaveu
El País Que Volem, un espai comú de debat i coneixement.

Unes quantes entitats catalanes han endegat el projecte El País Que Volem amb l’objectiu de crear un procés en què la ciutadania plantegi, de forma col·laborativa, participativa i plural, els principals reptes i les diverses propostes sobre les estructures socials, polítiques, econòmiques, culturals i ambientals per viure en un país millor.

El seu objectiu és el de generar dinàmiques participatives entre persones i entitats dels diversos sectors del país, com més plurals i transversals millor. És precisament la necessitat de superar debats simplistes i esquemàtics el que ha portat els seus organitzadors a tirar endavant aquesta iniciativa.

El País Que Volem convoca les entitats i moviments de la societat civil catalana que, més enllà de la consulta i del seu resultat, veuen la necessitat d’impulsar un procés participatiu no partidari en què la ciutadania pugui plantejar-se els reptes que té com a país i oferir-hi propostes plurals.

La presentació pública del projecte, amb les entitats promotores i les primeres entitats col·laboradores, tingué lloc el 29 de maig en un acte organitzat a El Born Centre Cultural.

Fins a finals d’any les diferents entitats organitzaran activitats per plantejar i recollir continguts. I els mitjans de comunicació i xarxes se’n faran ressò per tal que el procés sigui conegut àmpliament. Tothom podrà consultar lliurement els continguts del web i qui vulgui –persones i col·lectius– podrà inscriure’s per plantejar, adoptar i comentar reptes i propostes. A primers del 2015, els inscrits podran puntuar els continguts recollits i els resultats es publicaran en una wiki i en un llibre que sortirà per Sant Jordi.

El País Que Volem és una iniciativa de:

Ens de l’Associacionisme Cultural Català

Universitat Catalana d’Estiu

Fundació Congrés de Cultura Catalana

Assemblea Nacional Catalana

(Progressivament s’aniran incorporant altres col·lectius i es formarà un consell de personalitats, que, pel reconeixement social del que gaudeixen en els seus sectors respectius, siguin un bon aval del projecte i estiguin disponibles per compartir els seus coneixements en actes públics o aportant continguts).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa