Tornaveu
El llegat de Rossend Arús, nova Tinguda Blanca

Maribel Giner, Directora-Gerent de la Biblioteca Pública Arús de Barcelona, serà la protagonista de la Tinguda Blanca que se celebrarà dilluns 27 de febrer (19:30h) al Taller de Barcelona (Mallorca, 125 baixos). Giner, llicenciada en Història i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, treballa des de 1991 a la Biblioteca Pública Arús.

En la conferència “Rossend Arús i Arderiu i el seu llegat a la ciutat de Barcelona”, Giner exposarà les dades durant vint-i-cinc anys de servei i col·laboració amb l’entitat. Una interessant i acurada cronologia de la Biblioteca, que sense cap mena de dubte serà de l’interès dels assistents a l’acte.

Arran d’aquesta exposició , es podrà gaudir de la personalitat de Rossend Arús: s’hi coneixeran un reguitzell de dades potser desconegudes però plenes dinterès, tant de la seva vida personal—familiar, professional com a comerciant dultramarins i colonials, del seu tarannà polític, la filantropia, o bé de la seva important faceta maçònica.

La Biblioteca Pública Arús, fundada l’any 1895 gràcies a Rossend Arús, s’ha convertit en un centre de recerca especialitzat en moviments socials contemporanis i producció bibliogràfica del segle XIX i inicis del XX i un veritable referent de la maçoneria catlaana.

El llegat de Rossend Arús és un referent maçònic dabast mundial ubicat a la ciutat de Barcelona que setmana rere setmana ofereix al públic conferències, presentacions de llibres i diversitat dactes, gairebé de caràcter únic i referencial.

Després del corresponent torn de paraules i tancament dels Treballs, es compartirà un piscolabis – xeflis. Es poden convidar amics i familiars en aquesta conferència

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa