Tornaveu
El Congrés Catalunya i Futur inicia les deliberacions en l’àmbit cultural

L’objectiu de la trobada és iniciar el procés de debat en l’àmbit cultural que proposa el Congrés Participatiu Catalunya i Futur, i és per aquest motiu que dissabte 28 d’octubre el Palau de Maricel de Sitges d’10h a 14h del migdia acull l’inici del procés deliberatiu. En aquesta reunió oberta, tothom qui vulgui hi pot assistir, s’iniciarà el procés de debat dels aspectes culturals. Per tal d’animar el debat i que serveixi d’exemple a les persones que hi assistiran, o dit d’una altra manera, trencar el gel, la reunió de dissabte comptarà amb les intervencions inicials de l’exconseller de cultura Ferran Mascarell, la directora executiva de la fundació de mecenatge Catalunya Cultura, Gemma Sendra, i l’escriptora i gestora cultural Vinyet Panyella.

La reunió pren el nom de Noves opcions per a la política cultural catalana i a partir dels comentaris que presencialment dissabte els interessats posin sobre la taula s’establiran alguns dels punts d’un debat per Internet que conduirà a l’elaboració de la ponència marc en l’àmbit cultural. Un cop articulada, es presentarà al mes de maig del 2018 al Congrés Internacional organitzat per Catalunya i Futur. Al Congrés es comunicaran totes les altres ponències marc de la resta d’àmbits del procés participatiu (sanitat, educació…), i amb les conclusions es redactarà la Declaració de Barcelona.

L’oportunitat de fer escoltar la veu de la cultura popular

“Volem aconseguir el dissabte 28 d’octubre el màxim de participació entre els interessats ja siguin artífex directes de la cultura, com practicants, productors o gestors. Tenim un guió de treball previ per suggerir àmbits, però sobretot necessitem copsar les inquietuds dels assistents, les seves preocupacions”, explica a Tornaveu Esteve León, membre del comitè científic i coordinador de l’àmbit cultural del Congrés Participatiu Catalunya i Futur. És important destacar que no es tracta d’una conferència de Mascarell, Sendra o Panyella, sinó que es tracta d’una jornada de treball, la possibilitat que el sector cultural té de donar la seva opinió.

Sigui quin sigui el futur de Catalunya, l’objectiu del Congrés Participatiu Catalunya i Futur, nascut a l’empara del laboratori d’idees Exigents.cat, és aconseguir un ressò, com el que fa 40 anys va obtenir el Congrés de Cultura Catalana, amb l’objectiu de ser una peça decisiva per configurar el futur, des del més immediat al més llunyà, dels ciutadans de Catalunya. I el que és més important: fent-ho de manera que el nombre més gran de persones hagi pogut participar i aportar les seves idees.

És així com la jornada del dissabte 28 d’octubre serà també l’oportunitat del sector de la cultura popular d’exposar les seves opinions. L’actualitat social i política no només dels darrers dies, sinó dels últims anys ha demostrat que la cultura popular i l’associacionisme cultural són una escola de ciutadania i un element principal per promoure la participació dins l’esfera cultural, tot transcendint dins la societat. “És molt important que el procés deliberatiu dins l’àmbit cultural, inclogui la cultura popular i l’associacionisme, per tant, esperem l’assistència de molts dels implicats en la reunió de dissabte”, rebla León.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa