Tornaveu
El bicentenari de la Festa Major de Gràcia inicia un cicle de conferències sobre la festa

Després de la celebració a la segona quinzena d’agost de la Festa Major de Gràcia, continuen els actes de celebració dels 200 anys d’història amb un cicle de conferències que analitzaran, estudiaran i aprofundiran en el coneixement de la festa. El cicle arrenca amb la conferència del director Josep Fornés, director del Museu Etnològic i de les Cultures del Món, Els valors de la festa. Una visió antropològica, que tindrà lloc dilluns 13 de novembre a les 19.30h a la seu social de la Fundació Festa Major de Gràcia (carrer Alzina, 7).

El cicle de conferències és un dels plats forts en què es divideix la segona part de l’any del Bicentenari, que acabarà el maig de 2018. “Més de set dies de festa i de carrers guarnits hi ha valors, sentiments, teixit associatiu i un munt d’ítems que volem valorar amb aquest cicle de conferències”, exposen des de la Fundació Festa Major de Gràcia.

Les conferències, que es duran a terme els dilluns a les 19:30h a la seu social de Fundació, seran quinzenals. El cicle comença amb la ponència de Josep Fornés, que exposarà els punts comuns de la festa major gracienca amb altres manifestacions festives del món, així com exposarà els valors de la manifestació festiva de les associacions de veïns de Gràcia.

Les següents conferències seran: L’art efímer dels carrers, a càrrec de Josep Mañà (27 de novembre) i Els balls de la festa, a càrrec de Montserrat Garrich (11 de desembre). Al llarg del 2018 es continuaran duent a terme conferències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa