Tornaveu
El 2017 dels Centres d’Estudis, a través del patrimoni immaterial

Com ja és tradició, l’Institut Ramon Muntaner ha editat el calendari dels centres d’estudis, en què s’inclouen les activitats organitzades per aquestes entitats que estan previstes per al 2017. En aquesta ocasió, el calendari està dedicat als diferents inventaris del patrimoni cultural i immaterial que es troben en procés d’elaboració a les Terres de l’Ebre, el Penedès i Menorca. D’aquesta manera, el calendari s’il·lustra amb fotografies de diferents elements d’aquests patrimonis culturals i immaterials, com les regates de muletes de l’Ebre, el xató del Penedès o la festa de Sant Joan de Ciutadella. L’any 2016 es va dedicar a l’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària, que es va inaugurar el mes de març passat i que està fent un llarg circuït itinerant.

“Aquest any, davant de l’increment d’activitats que els centres d’estudis tenen programades i ens han fet arribar, s’ha optat per fer dos fulls de cada mes”, explica el vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner, Josep Santesmasses. El calendari detalla mes a mes les principals activitats relacionades amb el patrimoni immaterial que desenvolupen els centres d’estudis, que van des d’exposicions fins a excursions, passant per conferències i cursos formatius.

A més, s’hi podran trobar dotze fotografies, una per cada mes: Regates de muletes a l’Ebre. Flix, 2016. Marc Ballester. Fons IPCITE; Zona de Punta Nati (Ciutadella). Foto de Josep Miquel Vidal Hernández. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-Consell Insular i Menorca; Pescadors de Calasfonts (Es Castell). Autor desconegut. Arxiu d’Imatge i So de Menorca- Consell Insular i Menorca; Festa al Penedès. 2015. Jaume Clos; Pastissets i casquets de cabell d’àngel. 2016. Maite Hernández. Fons IPCITE; Guerra de la farina, Carnaval de Godall 2016. Films Nòmades. Fons IPCITE; Espampolant la vinya amb ovelles. Sant Martí de Sarroca. 2016. Jaume Clos; Festes Majors de la Mare de Déu del Carme, L’Ampolla, 2016. Ingrid Bertomeu. Fons IPCITE; Festes de Sant Joan de Ciutadella. Foto de Josep Miquel Vidal Hernández. Arxiu d’Imatge i So de Menorca; Castells a la Plaça. Vilafranca del Penedès. 2004. Jaume Clos; Xató del Penedès. Vilafranca del Penedès 2016. Àngels Travé, i Jocs amb la cucafera. Tortosa, 2016. Marc Ballester. Fons IPCITE.

Podeu descarregar el calendari, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa