Tornaveu
El 18è Recercat posa el focus en el patrimoni

El programa d’aquesta edició és molt ampli i tindrà com un dels eixos centrals el patrimoni. Entre les activitats previstes, novament presencials, però que també podran seguir-se en directe a través del canal de Youtube de l’IRMU, hi haurà la tradicional carpa i fira de centres d’estudis i dels ateneus federats, situada a la Plaça de Cal Font d’Igualada, en què es mostraran les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals i dels ateneus federats participants.

Destaca també la mostra d’audiovisuals, enguany dedicada als nous usos del patrimoni industrial, que es complementa amb la taula de debat Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil, amb la col·laboració de les comissions cíviques de patrimoni del Baix Llobregat i de les Terres de l’Ebre, que aquesta vegada durà per títol L’Espoli franquista als territoris de parla catalana. Les presentacions posteriors tractaran sobre la recerca en l’àmbit local i la seva vinculació amb l’àmbit universitari, així com sobre la renovació del diccionari i com activar el vocabulari. Per altra banda, el Mosaic Recercat donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals.

En aquesta edició del Recercat també es podran visitar les següents exposicions:

Quan s’enduen el país. L’espoli franquista als ateneus de Catalunya (Federació d’Ateneus de Catalunya), de l’1 al 15 de maig a la seu de l’Ateneu Igualadí (C/ de Sant Pau, 9).

El Segre: la memòria d’un riu (l’Ateneu Popular de Ponent, les Associacions de Veïns de Grenyana i Butsènit i l’Associació Amics de la Natura El Xop), del 20 d’abril al 8 de maig al vestíbul del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/ del Dr. Joan Mercader, 1).

Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya (Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional), del 21 d’abril al 22 de maig a la Biblioteca Central d’Igualada (Plaça de Cal Font, s/n).

Exposició dels pòsters de projectes dels centres d’estudis (IRMU), del 6 al 8 de maig a la carpa del Recercat (Plaça de Cal Font, s/n).

Finalment, també es lliuraran els premis Recercat en un acte al Teatre Municipal-Ateneu Igualadí, dissabte 7 de maig a les 13.30 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa