Tornaveu
Debat i reflexió a les Jornades sobre cultura popular i associacionisme

Com a preàmbul del Dia de l’Associacionisme Cultural, proclamat el 4 de juny, s’han organitzat tres sessions per debatre aspectes de la cultura popular i l’associacionisme al recentment reformat Teatre de Sarrià.

Impulsades per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, la voluntat d’aquestes sessions és “promoure el debat i la reflexió interna sobre cap on ha de tirar la societat civil organitzada”, segons paraules del director general, Lluís Puig, en declaracions a un article de Tornaveu. Les sessions s’adrecen a gestors i membres d’associacions culturals, i també per a tothom que estigui interessat en el món de l’associacionisme. La inscripció és gratuïta i cal confirmar assistència a [email protected] indicant els noms i cognoms i telèfon, l’entitat o institució de la qual s’és membre, i la indicació de les sessions a les quals es vol assistir.

La primera de les sessions es durà a terme el dijous 7 de maig de 19h a 21h i portarà per títol L’associacionisme cultural: La construcció d’una societat solidària i lliure amb la ponència Diversitat i integració de Marta Rovira, doctora en sociologia de la UAB i que recentment ha publicat, juntament amb Enric Saurí, l’assaig premiat amb la 1a beca de l’ENS Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català. Tot seguit, es presentaran els exemples de bones pràctiques de la Fundació Orfeó Lleidatà, la Coordinadora de colles de cultura popular de Premià de Mar, entre d’altres.

Prendrà el relleu la sessió Organització d’espectacles: llei d’espectacles públics i plans d’autoprotecció, d’11 a 14h, i que acollirà les ponències de Juana Ibáñez, subdirectora general d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives, que parlarà de l’avantprojecte conegut com a Llei d’Espectacles; després Jordi Aurich, director general de Protecció Civil parlarà del nou Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció. La sessió es completarà amb una taula de debat amb la presència, entre d’altres, de Jaume Antich, de la Plataforma Arts de Carrer, o Ricard Garcia Baron, de l’Associació de Tècnics de Protecció Civil de Catalunya.

Aquesta segona sessió organitzada per la Fira Mediterrània es transmutarà en una de les periòdiques Taules de Pensament que la Fira du a terme. Així doncs, al mateix Teatre de Sarrià, de 16h a 18h, es reflexionarà sobre la comunicació de les activitats de la cultura popular a la població i als mitjans de comunicació. Com que pròpiament aquesta Taula no forma part del cicle, cal confirmar assistència a [email protected].

De nou dins del cicle de Jornades sobre cultura popular i associacionisme, el dijous 21 de maig de 19h a 20:45h es debatrà El nou marc fiscal per a les entitats, amb la ponència de Rosa Gironès de Talaià – Coopdemà, i Víctor Garcia de Suport Associatiu – Fundesplai sobre Una proposta de nou marc fiscal per a les entitats culturals.

Conclusions el Dia de l’Associacionisme Cultural

El Teatre de Sarrià també serà el lloc on se celebrarà, el 4 de juny, l’acte institucional del Dia de l’Associacionisme Cultural de 19h a 20.30h, on es presentaran les conclusions de les tres sessions de les Jornades sobre cultura popular i associacionisme, a més del lliurament dels diplomes de reconeixement a les entitats declarades d’interès cultural. Cal destacar que des d’aquest mateix 4 de juny, fins al diumenge, la ciutadania podrà gaudir d’unes jornades de portes obertes a les diferents entitats i associacions on es realitzaran tallers i exhibicions pel públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa