Tornaveu
Convocat el II Premi d’Assaig Musical

Les candidatures es poden presentar fins al 30 de setembre a través del formulari de participació habilitat pels organitzadors. Per fer-ho, els participants han d’adjuntar el curriculum vitae, la sinopsi i un índex o esquema del futur assaig, una relació de les recerques prèvies que han fet sobre l’objectiu d’estudi, i un article breu (d’entre 9.000 i 10.000 caràcters amb espais inclosos) sobre un àmbit de la recerca.

L’obra guanyadora serà recompensada amb 3.000 € i la publicació de l’assaig. Les bases també estableixen la potestat dels convocants per publicar els articles finalistes a la Revista Musical Catalana.

Raül Garrigasait, Benet Casablancas, Anna Costal, Joan Magrané i Tess Knighton conformaran el jurat. Per valorar quina proposta mereix ser premiada, tindran en consideració l’interès i originalitat acadèmica de la recerca, els coneixements acreditats de l’assagista, la capacitat d’aquest per combinar el rigor acadèmic amb la vocació divulgativa, així com la qualitat literària de l’escriptura i la cohesió i coherència del text. L’autor de l’obra premiada haurà de lliurar un assaig d’entre 250.000 i 450.000 caràcters (espais inclosos) abans del desembre de 2023.

El veredicte del II Premi d’Assaig Musical es farà públic aquest novembre durant la presentació del llibre L’òpera catalana: síntesi històrica. Passat, present i futur, de Jaume Radigales, treball guardonat en la primera edició del certamen que repassa la història de l’òpera catalana des de l’estrena d’Il piu bel nome de Caldara a Barcelona (1708) fins a les composicions contemporànies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa