Tornaveu
Comencen els debats de presentació del Congrés Participatiu Catalunya i Futur

El Congrés Participatiu Catalunya i Futur va presentar-se el maig de 2017 com una àgora pública per plantejar es línies estratègiques que la societat catalana ha d’aplicar a mitjà termini. La conjuntura política va obligar l’ajornament dels debats de presentació del projecte arreu del territori, previstos inicialment durant la tardor del 2017. Finalment, el calendari definitiu es farà públic el dijous 8 de febrer (12:00h) al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10).

No caldrà esperar fins a aquesta data, tanmateix, per conèixer a grans trets l’estructura i la planificació del congrés durant els mesos vinents. Els impulsors de Catalunya i Futur avancen que ciutats d’arreu de Catalunya debatran, entre el 13 de febrer i el 18 de març, les cinc grans àrees d’anàlisi que planteja el congrés: Catalunya al món, Societat cohesionada, L’equilibri amb la natura, Un model econòmic sostenible, equitatiu i eficient i La governança: l’Estat, una eina al servei de la ciutadania. Per facilitar la deliberació, aquestes s’han dividit en vint-i-cinc blocs més específics: cultura, demografia, model de l’empresa, infraestructures i la seva gestió, coneixement i recerca, política industrial, entre moltes altres.

Des de la seva constitució, Catalunya i Futur ha encarregat la redacció de ponències marc en totes les esferes de coneixement. L’objectiu, oferir un primer diagnòstic dels reptes i alternatives que Catalunya necessita plantejar-se en tots els àmbits d’actuació. Així doncs, cada debat presencial serà introduït per l’exposició d’una ponència marc a càrrec de múltiples ponents. A continuació es donarà veu a tots el públic assistent, entre les qual s’haurà convidat prèviament experts en les matèries concernides. Amb aquesta fórmula, pensada per sumar les virtuts de la planificació i el raciocini meditat amb les del lliure i espontani intercanvi d’idees, es desitja optimitzar el resultat dels debats.

Les persones que no puguin assistir als debats presencials també podran ser partícips del congrés Catalunya i Futur. No debades, durant la presentació al Col·legi de Periodistes es presentarà la web que ha de permetre fer-hi aportacions online La fase de participació, que finalitzarà el 7 de juliol, donarà pas a la preparació d’un congrés presencial, durant el qual es votaran les conclusions consensuades tots aquests mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa