Tornaveu
Com acostar la festa als més menuts sense infantilitzar-la

Aquesta i altres preguntes se sotmetran a debat en el marc de la 5a Jornada de Cultura Tradicional i Popular Catalana, amb el títol Infants i Festa, que tindrà lloc el pròxim 12 de novembre (9.00 h) al Museu de Badalona. La jornada versarà sobre diferents maneres d’acostar el llegat cultural als menuts. Organitzada per l’Ajuntament de Badalona i Xitxarra – Grup d’Estudis de la Festa, posarà el focus en la manera de transmetre aquest patrimoni i implicar-hi la canalla. Tot plegat sense infantilitzar el seu contingut.

D’uns anys ençà els agents educatius han començat a fer incidència en la divulgació de la festa i la cultura popular com agent vertebrador de la societat. I és aquí on la 5a Jornada vol promoure el debat i la reflexió sobre quin llegat és el que volem forjar incidint en la seva transcendència, tant en el present com en el futur.

La Jornada acollirà ponències sobre tres festes per a infants que es fan a Vilafranca del Penedès, Reus i Vilanova del Geltrú (09.30 h). En parlaran Raimon Casals, i membres del Canal Reus i l’Associació Cercavila de l’Imaginari respectivament. A continuació, Jordi Cubillos moderarà una taula rodona amb agents educatius que treballen o han treballat per l’acostament de la cultura popular als infants des de l’escola, des de casa o des de l’associacionisme (12.00 h).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laura a novembre 08, 2022 | 18:28
    Laura novembre 08, 2022 | 18:28
    Molt bona iniciativa, a veure si té repercussió a les escoles on també s’hi pot fer molt bona feina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa