Tornaveu
Catalunya i Futur iniciarà al gener el debat participatiu

En la roda de premsa que ha tingut lloc dilluns 20 de novembre, a la Sala Puig i Cadafalch de l’IEC (c. del Carme, 47, de Barcelona), El Congrés Participatiu Catalunya i Futur ha manifestat que, sigui quin sigui el resultat que es produeixi en les eleccions vinents del 21 de desembre, el país ha d’afrontar els nous reptes que ens planteja el segle XXI.

I amb aquest objectiu es presenta aquest Congrés, nascut del laboratori d’idees exigents.cat, que des del mes de maig d’enguany ha reunit suports i ha elaborat un calendari de debats públics sobre diferents aspectes (cultura, sanitat, medi ambient, participació….), de cadascun dels quals es redactarà una ponència marc, les quals es posaran en comú en una gran sessió que es durà a terme a Barcelona i de la qual en sortirà la Declaració de Barcelona. Podeu consultar el calendari de debats, com a document adjunt.

Si bé es manté l’estructura i metodologia, en la roda de premsa s’ha exposat que el calendari previst considerava l’inici dels debats públics al llarg de l’últim trimestre de l’any, però l’actualitat social i política ha portat als organitzadors ha ajornat els debats fins al mes de gener de 2018, després de les eleccions del pròxim 21 de desembre.

Comptar amb el suport dels partits polítics

Amb aquesta nova organització del calendari, el Congrés Participatiu Catalunya i Futur demana a totes les candidatures que es presenten a les eleccions: “Incorporar als seus programes electorals el compromís de donar suport al Congrés com a la millor plataforma unitària per definir el país que volem”. Així doncs, des del Congrés han expressat el desig de reunir-se amb totes les candidatures, alguns representants de les quals han assistit a l’acte, per tal d’explicar-los tots els detalls de la iniciativa.

“Més enllà quin sigui el resultat que es produeixi en les pròximes eleccions del 21 de desembre, el país ha d’afrontar els nous reptes que ens planteja el segle XXI”, han manifestat des del Congrés. L’objectiu és vertebrar la ciutadania i que participi en els diferents debats, i que alhora tot el treball intel·lectual i propositiu que es dugui a terme sigui conegut i acceptat pels partits polítics.

El nou web del Congrés, reformat i adaptat per als debats telemàtics, inclourà també nou material per a la reflexió i el debat. Durant aquests darrers mesos s’han constituït també els diferents nuclis territorials que seran els encarregats d’organitzar els actes i els debats en l’àmbit comarcal i local.

Catalunya i Futur considera del tot imprescindible que hi hagi “un gran debat participatiu sobre com volem que sigui Catalunya, tal com es va fer en el Congrés de Cultura Catalana, ara fa quaranta anys”.

Tots els documents, la ponència, el manifest, la primera llista de signants, etc., es poden trobar al web provisional exigents.cat. Per a més informació, escriviu un correu electrònic a l’adreça [email protected] o que truqueu al telèfon 651 880 671.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa