Tornaveu
Barcelona acull la gran trobada de la maçoneria internacional

Entre el 23 i el 27 de maig, el Gran Orient de Catalunya organitzarà a Barcelona la 57a Assemblea General de CLIPSAS (Centre de Comunicació i Informació de les Potències Maçòniques Signatària de la Crida d’Estrasburg, en la seva traducció catalana). Creada l’any 1961, aquesta institució agrupa actualment més de cent lògies de maçons liberals d’arreu del món. Es constituïa d’aquesta nova manera una nova organització que, allunyada dels preceptes de les anomenades lògies regulars, prioritzava la llibertat de consciència, reconeixia el caràcter regular de la iniciació femenina, i fomentava el lliure debat sobre les idees i la participació social.

Convocada anualment, l’Assemblea General del CLIPSAS acostuma a incloure l’organització d’un col·loqui. Un tema de deliberació prou genèric perquè tots els maçons hi puguin participar oberta i lliurament. Enguany, es debatrà “com pot la Francmaçoneria contribuir al progrés de la Humanitat?”. Maçons de diferències obediències ja han presentat les aportacions que defensaran, dijous 24, davant els seus companys. D’aquesta manera, la maçoneria internacional desitja reflectir el caràcter dialogant que la caracteritza.

50 anys més tard de la constitució del CLIPSAS, la Crida de Lisboa (2011) va reafirmar els principis de l’organització: fraternitat entre tots els habitants de la Terra, oposició a qualsevol mostra de fonamentalisme o exclusió, i defensa del progrés de la humanitat basat en els principis de lliure consciència i respecte mutu. Actualment, el CLIPSAS és membre consultiu del Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides, des d’on treballa per promoure el respecte als drets humans, la igualtat de gènere, i el laïcisme. Des del 2011, també assessora la UNESCO en la difusió dels mateixos valors i objectius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa