Tornaveu
En GPT i la cultura popular als museus de Catalunya

Fa unes setmanes, coincidint amb la setmana del MWC de Barcelona, vaig publicar un article on preguntava a la Intel·ligència Artificial -aquesta vegada conduïda a través de ChatGPT- què coneixia dels museus catalans. La veritat que em va sorprendre alguns elements certs, al mateix temps que la seva capacitat d’inventiva o de barreja -entre marrana i inconscient- provocava elements sublims.

La barreja i mescla que desprèn aquell article la tornareu a trobar en aquest. Sense més dilacions, l’hi he demanat al ChatGPT quina relació hi ha entre la cultura popular i els museus de Catalunya. Així, sense filtre, ras i curt.

“Els museus són llocs on es pot aprendre molt sobre la història, l’art i la cultura d’un lloc o època determinada. A Catalunya, hi ha una gran varietat de museus que ofereixen als visitants la possibilitat de conèixer la cultura popular del territori.

Aquests museus exhibeixen diferents aspectes de la cultura popular, des de la gastronomia fins als esports o les tradicions religioses. Per exemple, el Museu del Càntir d’Argentona mostra la importància del càntir en la vida quotidiana dels habitants de la vila, mentre que el Museu del Futbol Club Barcelona explora la història i la cultura del futbol català.

D’altra banda, també hi ha museus que s’ocupen de les tradicions i les festes populars catalanes. El Museu de la Festa Major de Gràcia, per exemple, presenta la història de la festa major del barri de Gràcia de Barcelona, una de les festes més populars de la ciutat.

Un altre exemple de museu que ofereix una visió de la cultura popular de Catalunya és el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, que exposa la relació de la població amb el mar i la seva influència en la cultura i la vida quotidiana.

En resum, els museus de Catalunya són una font inesgotable de coneixement sobre la cultura popular del territori. Els visitants poden descobrir les diferents facetes de la cultura catalana, des de les tradicions religioses fins als esports, passant per la gastronomia i les festes populars.”

Oi que mai s’imaginaven que el Museu del Futbol Club Barcelona fos un referent de la cultura popular de Catalunya? Doncs el ChatGPT ho ha aconseguit! A més, també trobem museus inventats, que potser veurem en un futur, com el Museu de la Festa Major de Gràcia. Potser en la seva versió de casa de la festa o espai d’interpretació de la festa barcelonina.

La veritat, de tot això de la Intel·ligència Artificial i altres temes, no sabem quina serà. Només tenim una certesa, també rasa i curta. La cultura popular, sense la gent, el seu gran múscul, acaba esdevenint un element artificial, guaita: com aquesta intel·ligència!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa