Tornaveu
David Nàcher publica ‘Relleu generacional en l’associacionisme cultural’

Per què els joves s’incorporen a les entitats culturals o declinen fer-ho? És la pregunta entorn la qual pivota l’estudi Relleu generacional en l’associacionisme cultural català. El politòleg David Nàcher identifica els principals factors d’inclusió o i exclusió de la joventut en els col·lectius de cultura popular. La investigació es presentarà dimecres 5 de juliol (18.00 h) al Palau Marc de Barcelona (Les Rambles, 8).

Relleu generacional en l’associacionisme cultural català és la primera recerca específica sobre la matèria. El corpus central de l’obra consisteix en la presentació del marc teòric, l’ anàlisi del consum i la participació cultural de la joventut a Catalunya, l’anàlisi de la cultura popular des d’una òptica generacional, i el buidatge de les quinze entrevistes en profunditat que Nàcher ha fet a quatre perfils de persones: joves participants de la cultura popular, experts en joventut, representants federatius i experts en associacionisme. La monografia també ofereix un itinerari d’actuació per aquelles entitats que desitgen incloure joves a la base social i a la Junta Directiva.

Els parlaments inaugurals de la presentació aniran a càrrec de la consellera de Cultura Natàlia Garriga, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Adelaida Moya, i la presidenta de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) Rosa Maria Provencio. Una lectura d’obres relacionades amb el Rector de Vallfogona posarà el punt final a l’acte.

L’estudi Relleu generacional en l’associacionisme cultural ha estat finançat per l’ENS a través de la 5a Beca d’Estudi de l’Associacionisme Cultural Català. Podeu llegir-ne les primeres pàgines clicant en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa