Tornaveu
Viatja al patrimoni festiu del país sense moure’t de casa

L’Arxiu Nacional de Catalunya se suma enguany a la difusió del patrimoni cultural popular amb una iniciativa que pretén enganxar tota mena de públics, més enllà dels usuaris habituals de l’Arxiu, més encaminats a la recerca i la història. Dues iniciatives que ofereixen cultura i entreteniment que podem gaudir des de casa o des de qualsevol dispositiu. Es tracta d’un mapa i una galeria permanents, a més de publicacions diàries a les xarxes socials. Es tracta de la campanya Un estiu de Festes, en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme cultural, que convida a fer un viatge pel nostre país a la recerca del seu patrimoni festiu a través d’una selecció d’imatges dels fons fotogràfics de l’ANC. Hi són representades 40 poblacions de totes les comarques que formen part del registre de festes i elements festius inscrits al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Podeu consultar la proposta en aquest mapa:

Un país en 8 etapes

La proposta es planteja com un joc en què cal recórrer el país en vuit etapes, que arrenquen aquest dimecres i finalitzen el 8 de setembre:

Sant Cugat del Vallès-Vilanova i la Geltrú (19 al 21 de juliol).

Vilafranca del Penedès-Poblet (24 al 28 de juliol).

Valls-Falset (31 de juliol a 4 d’agost).

L’Ampolla-La Granadella (7 a l’11 d’agost).

Almacelles-Isil (14 al 18 d’agost).

La Seu d’Urgell-Vic (21 al 25 d’agost).

Berga-Figueres (28 d’agost a l’1 de setembre).

Verges-Barcelona (4 al 8 de setembre).

La idea és viatjar per un gran nombre dels elements festius més reconeguts de la cultura popular del nostre país i alhora veure’ls reflectits de manera gràfica en l’obra documental d’alguns dels millors autors de la història de la fotografia catalana. També hi ha la possibilitat de resseguir més imatges i descripcions a través dels corresponents enllaços al portal ‘Arxius en Línia’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa