Tornaveu
Tot apunt per a la temporada dels Tres Tombs 2016

Un cop inaugurada la temporada de Tres Tombs a l’acte a Castellbisbal, celebrat a les 20h del vespre del dijous 7 de gener, per al cap de setmana del dissabte 9 i diumenge 10 de gener se celebraran les primeres sortides dels Tres Tombs.

En total es duran a terme 96 festes al llarg d’aquest 2016, any en què la Federació celebrarà el seu 20è aniversari i la 19a Trobada Nacional de Tres Tombs, que tindrà lloc precisament a Castellbisbal, tret d’inici de la temporada.

A Catalunya fa setmanes que les entitats organitzadores de la festa dels Tres Tombs, treballen a contrarellotge per enllestir els preparatius d’aquesta tradicional festa arreu del país.

Els Tres Tombs

Es tracta d’una festa tradicional cultural i popular, que ret homenatge a la memòria històrica del transport de mercaderies i passatgers d’aquest país. Des de fa centenars d’anys els Tres Tombs es celebren arreu del territori Català, han contribuït a la recuperació d’un gran patrimoni de carros, guarniments i estàndards, però també han contribuït, a la conservació de la raça de cavall de tir, i d’oficis antics com el del baster, ferrer, carreter entre altres. Els Tres Tombs el museu vivent i itinerant més important dels nostres dies.

Com l’any anterior la Federació ha organitzat un concurs de fotografia, les fotografies guanyadores seran les protagonistes del calendari de tres tombs 2017. Podeu consultar les bases de la web de la Federació, fent clic aquí.

A continuació oferim el calendari de les viles catalanes que el mes de gener celebraran els Tres Tombs:

9 de gener

L’Esquirol

10 de Gener

Argentona

Cerdanyola del Vallès

Martorell

Polinyà

Taradell

Barcelona Sant Andreu del Palomar

Valls

Dia 16 de gener

Centelles

Santa Coloma de Queralt

Solsona

Vila-seca

Dia 17 de gener

Caldes de Montbui

Roda de Ter

Sabadell Colla Nova

Sabadell Colla Vella

Vilanova i la Geltrú

Dia 23 de gener

Barcelona

Canovelles

Dia 24 de gener

Calafell

Cambrils

Igualada

Manlleu

Mataró

Ripollet

Vilafranca del Penedès

Dia 31 de gener

Alella

Balsareny

Esparreguera

Gandesa

Lliça d’Amunt

Rubí

Santa Eugènia de Berga

Podeu trobar més informació a la web de la Federació Catalana dels Tres Tombs, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa