Tornaveu
Rubí és la capital dels Tres Tombs 2019

El pregó, però, marcarà l’inici de temporada dels Tres Tombs i es llegirà el 10 de gener a El Celler de Rubí. La lectura anirà a càrrec de Montserrat Comellas. En aquesta ocasió, el banderer serà Manel Acebedo i les cordonistes seran Maria Josep Boix i Sandra Martínez. En aquesta edició, és previst que la rua de diumenge sigui més multitudinària, amb la participació d’una norantena de municipis associats de la Federació Catalana dels Tres Tombs. L’inici i final del recorregut tindran lloc a la masia de Can Serra, on també es farà l’esmorzar traginer.

Una de les festes més tradicionals de Catalunya

Els Tres Tombs és una de les festes més tradicionals de Catalunya i molt arrelada a Rubí, on l’organitza Societat Sant Antoni Abat des de fa 160 anys. La festivitat de Sant Antoni és el 17 de gener, en plena “Setmana dels Barbuts” (juntament amb Sant Sebastià i Sant Vicenç), que, segons mana la tradició, porten barba perquè és la setmana més freda de l’any.

Antigament, quan l’ofici de traginer estava a ple rendiment, era festa grossa per tots aquells que s’hi dedicaven i calia netejar els guarniments fins a fer-los semblar d’or, guarnir els carros de manera ben original i fer que els animals semblessin els més esplèndids.

La Societat de Sant Antoni Abat de Rubí va ser fundada fa 160 anys i s’ha encarregat des d’aleshores d’organitzar la Festa en honor del Sant Patró. Aquesta activitat ha tingut lloc tots aquests anys, interrompuda només pel parèntesi de la guerra civil. Ha estat una de les entitats de Rubí que ha comptat amb més socis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa