Tornaveu
La Federació Catalana dels Tres Tombs prepara temporada

Dissabte 18 de novembre la Federació Catalana dels Tres Tombs crida als seus membres federats per a la reunió informativa amb la qual s’inicien els preparatius d’una temporada que destacarà per la presentació d’un manual- decàleg que oferirà orientació per a l’organització de les trobades.

A més, es presentarà el calendari del 2018 que la Federació ha editat amb les fotografies seleccionades que s’han presentat al 3r Concurs d’Instagram. Al llarg de la trobada es presentaran les diferents trobades programades al llarg dels dos primers semestres de 2018. La temporada de Tres Tombs comença en el pregó d’inici que es durà enguany a la Bisbal del Penedès, municipi que acollirà la cloenda de la Temporada, que serà la Trobada Nacional dels Tres Tombs, i que es durà a terme el primer cap de setmana de maig. Així des de principis de gener, aquesta tradició que neix dels reconeixements a Sant Antoni Abad, patró dels animals, el 17 de gener, durant quasi cinc mesos portarà a desfilar pels carrers d’arreu carruatges que representen oficis ja desapareguts com el de traginer o baster.

El calendari, que es presentarà dissabte 18 de novembre a la reunió a la seu de la Federació dels Tombs, està format per les fotografies guanyadores d’un concurs obert al públic assistent a les diferents trobades que es duen a terme al llarg de l’any. “Ens ha agradat comprovar que la visió que nosaltres des de dins tenim de la festa és compartida amb el públic assistent que ens ha enviat les seves fotografies”, explica Tània Guasch, presidenta de la Federació dels Tres Tombs, i que explica que han hagut de seleccionar entre un miler de fotografies penjades a la xarxa social d’Instagram amb l’etiqueta Trestombs o 3Tombs.

Decàleg d’actuació

A la reunió s’avançarà que a la Trobada Nacional que es durà a la Bisbal del Penedès es presentarà El decàleg dels Tres Tombs, que pretén ser un manual orientatiu per tal d’unificar els criteris de qualitat que permeten que la festa sigui un museu vivent d’oficis ja desapareguts. Quan no hi havia la xarxa de carreteres ni els transports efectius, les mercaderies es transportaven entre pobles a través de carruatges i això donava peu a diferents oficis vinculats a la construcció de carruatges, selles pels cavalls… “Entenem que és una festa oberta a la participació, però té una part de recreació, que ultrapassa l’àmbit folklòric, i és per tant, una festa que ha de tenir un rigor i criteri de qualitat que l’equipari als museus”, explica Guasch.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa