Tornaveu
La 21a Trobada Nacional presentarà el “Decàleg dels Tres Tombs”

La 21a Trobada Nacional dels Tres Tombs, diumenge 6 de maig a La Bisbal del Penedès, es presenta com un autèntic punt d’inflexió. Més de 50 entitats, 90 carros, 500 cavalls i 600 traginers assistiran a la presentació del Règim Normatiu dels Tres Tombs. Impulsat per Federació Catalana dels Tres Tombs, aquest decàleg desitja unificar els criteris de participació de totes les colles participants en les festes. Entre altres mesures, es desitja garantir que les recreacions compleixin els criteris de rigor històric, i se segueixi assegurant el benestar animal durant i després de les trobades. “La mateixa Trobada Nacional servirà com a prova pilot de l’aplicació d’aquestes normes orientatives”, explica Tània Guasch, presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

La Trobada Nacional no és una senzilla acumulació d’entitats que organitzen la festa dels tres tombs. Des de la seva creació l’any 1998, ha esdevingut una cita anual perquè totes les persones que estimen i participen d’aquesta tradició facin amistats i comparteixin experiències. En aquest sentit es concep l’esmorzar de germanor que inaugurarà la jornada (08:00h). A continuació, els assistents començaran els preparatius (vestuari, preparació dels carros, material exposat) per a la 21a Trobada Nacional, que començarà el seu recorregut pels carrers i places de La Bisbal a les 11:30h.

Aproximadament a les dues del migdia, en funció de la durada de la cercavila, es procedirà a la fotografia institucional, que comptarà amb tots els estàndards i banderes dels participants. Agnès Ferré i Judith Vidal, alcaldessa i regidora de cultura respectivament de La Bisbal del Penedès, participaran d’aquest acte, durant el qual també serà presentat l’esmentat Règim Normatiu. Acabada la presentació, les entitats posaran el punt final a la Trobada Nacional amb un dinar de germanor (15:00h).

IV Concurs de Fotografia

La convocatòria del IV Concurs de Fotografia, convocat per la Federació Catalana dels Tres Tombs, estarà oberta fins al 30 de juny de 2018. Per a concursar-hi, només s’ha de penjar fotografies al perfil Instagram de la federació amb l’etiqueta #3tombs o #trestombs, o bé enviar-les al correu corporatiu de la federació. Els concursants poden presentar totes les fotografies que desitgin, que haver d’estar llençades a partir del 12 de gener de 2018. Podeu consultar les bases completes del concurs en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa