Tornaveu
“Els Tonis”, una particular manera de celebrar els Tres Tombs a Taradell.

A més el dissabte i diumenge hi hagué tot una sèrie d’actes festius, exposicions, passades… Des de sempre, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat ha treballat per conservar els ingredients importants de la festa: l’ofici, la benedicció dels animals, el passant dels Tres Tombs i molts altres actes, que han permès mantenir l’essència de les festes de Sant Antoni Abat. De fet, s’han mantingut vius actes centenaris, segons referències de l’any 1878 sobre la Confraria de Sant Antoni Abat i les cròniques de la revista de Taradell a partir de l’any 1949.

Tot i això, la festa dels Tonis, com la coneixem avui, va seguir un camí que va començar l’any 1995 en Jan Grau, tècnic de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el qual va donar les idees claus per poder fer una festa de futur i seguir un camí diferent dels altres pobles.

L’estratègia de diferenciació d’altres municipis d’arreu de Catalunya per tal d’atraure d’interès per a visitar Taradell, a dia d’avui, s’ha aconseguit i és un bon exemple de conservació del patrimoni rural del municipi i de la comarca. Amb 70 carros restaurats i els jocs de guarniments i eines, fa que el 90% del material que es llueix durant el passant anyal dels Tres Tombs siguin del poble.

La presentació als mitjans de comunicació va tenir lloc el dia 12 de gener a 2/4 de 7 del vespre a la sala Lluïsos de Can Costa i Font de Taradell. Tel. 620 739 067

Més informaicó a: www.tonistaradell.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa