Tornaveu
El 8 de maig Igualada celebra la XXV Trobada Nacional dels Tres Tombs

L’edició d’enguany commemora un doble aniversari: primer, el de la Federació, que compleix 25 anys treballant per mantenir viva la tradició; i segon, el de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, que celebra dos segles i és l’entitat que organitza la festa més antiga registrada a Catalunya.

El tret de sortida de la Trobada serà a les 11.30h a l’avinguda Catalunya (Parc Central), on prèviament es realitzarà la concentració i un esmorzar per a tots els participants. La desfilada de carros carregats amb diferents càrregues i amb les banderes representatives de cada població realitzarà un recorregut especial per a l’ocasió, que partirà i acabarà en la avinguda de Catalunya, i passarà per l’avinguda Pau Casals, el passeig Verdaguer, el carrer Trobadiners, l’església de la Sagrada Família, l’avinguda Barcelona i el carrer Sant Josep, trepitjant així la part nord i central de la ciutat.

La celebració tindrà diverses activitats especials per commemorar aquest doble aniversari. Entre elles, destaca l’estrena d’un nou ball per a mulassa, que portarà per títol “La Mulassa d’en Semi” en homenatge al president honorari Simeó Sendra.

La Trobada Nacional és la gran festa major dels Tres Tombs, que aquesta temporada ha inclòs prop de vuitanta cavalcades a poblacions arreu de Catalunya. Fins al mes d’octubre mitja dotzena de poblacions encara celebraran passades. Les pròximes, Cervelló, Rubí i Vilaverd, l’1 de maig, i Tarragona i el Prat del Llobregat, el 15 de maig.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa