Tornaveu
Debat sobre els animals en les festes populars a La Casa dels Entremesos 

Els Tres Tombs, els bous al carrer, els balls de cavalls menorquins o els ànecs de l’aigua de la Porta de Sagunt. Són quatre exemples ben diferents de festes populars que se celebren en les terres de parla catalana i tenen els animals com a grans protagonistes. La taula rodona Festes amb animals o festes per a animals comptarà amb la presència del president de Federació dels Tres Tombs de Barcelona Andreu Bernadàs, el primer tinent d’alcalde de Martorell i també amant dels tres tombs Adolf Bargués, i l’activista cultural Amadeu Carbó. La cita, dijous 18 de gener (20:00h) a La Casa dels Entremesos (Carrer de les Beates, 2).

El moderador de la taula Xavier Cordomí explica que la taula parteix de la tesi que presència dels animals en les festes popular pot dividir-se en dos grans blocs: aquelles en les quals són homenatjats, i aquelles en les quals són un instrument necessari per celebrar la festa. Malgrat aquesta divisió, alerta el director de La Casa dels Entremesos, s’ha convocat la xerrada “sense entrar en apriorismes ètics o morals”. Entre altres, es debatrà si són justificades la reivindicació de les entitats animalistes contra la presència dels animals en les festes populars. La mort d’un cavall a Terrassa durant la cavalcada de Reis ha tornat a revifar aquest debat.

Organitzada per La Casa dels Entremesos i la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, la taula rodona inaugura el cicle La xerrada del dijous, que cada mes oferirà una dissertació relacionada amb el calendari festiu i la cultura popular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa