Tornaveu
Una setantena d’espectacles es presentaran a la Mostra de Teatre de Pineda de Mar

El gran aparador del teatre amateur del país obre una nova edició els dies 28, 29, 30 d’abril i l’1 de maig a Pineda de Mar. Hi haurà una dotzena d’espais de la localitat que s’ompliran de teatre. A més, es durà a terme unes representacions molt destacades a l’església de Pineda i a l’ermita Mare de Déu de Gràcia.

El programa de la 16a Mostra de Teatre de Pineda s’ha presentat en roda de premsa dijous 12 d’abril a les 11h al Palau Robert de Barcelona. Una setantena d’activitats teatrals es podran gaudir al llarg de tot el poble que com és habitual esdevindrà el punt neuràlgic del teatre amateur. “La Mostra és un regal per a la ciutat, durant quatre dies el poble és ple de teatre”, ha manifestat Xavier Amor, alcalde de Pineda, que en la seva intervenció ha fet balanç de la darrera edició, que va comptar amb 7.295 espectadors, un salt considerable respecte els més de 5.000 espectadors de l’edició del 2016.

Entre diverses novetats, dissabte 28 d’abril a les 12h al Pati de Can Comas, Espai de Dinamització Cultural hi haurà un concert de jazz, dilluns 30 d’abril s’oferirà la possibilitat de fer una passejada fins al turó que acull l’ermita Mare de Déu de Gràcia, des d’on es contempla tota la plana de l’Alt Maresme, i s’oferirà un tast teatral a la capella. Per a l’edició d’enguany s’ha incorporat com a espai de representació l’Antic Sindical Agrícola, un espai molt destacat de Pineda de Mar, ple d’història.

“Al llarg de quatre dies el programa oferirà una gran varietat d’estils, des del musical, als habituals gèneres de comèdia i drama, passant per la màgia i la poesia”, ha manifestat Josep Rafecas, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Un còctel que mostrarà la bona salut del teatre amateur català.

La Mostra de Pineda també és resultat de la bona salut entre les institucions organitzadores: l’Ajuntament de Pineda de Mar, la federació del teatre amateur català i el Centre Cultural i Recreatiu, conegut com el Casal, el president del qual, Josep Grego, en la presentació ha destacat la tasca de més de 50 voluntaris que ajuden a fer possible també la Mostra.

“La Mostra és un festival consolidat que és resultat d’un equipament de base com és el Centre Cultural Recreatiu, un Ajuntament [de Pineda], que té clares les seves prioritats i una federació [de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya] molt activa”, ha manifestat Pia Bosch, delegada pel Diputat de Cultura, Joan Josep Puigcorbé, en representació de la Diputació de Barcelona, institució que col·labora en la iniciativa. Bosch ha destacat les paraules del conseller de Cultura, Lluís Puig, durant el recent Dia Mundial del Teatre en què va indicar que l’origen de la paraula amateur ja és ple de significat, ja que ve d’amador, és aquell qui estima el teatre. En representació de la col·laboració per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Cultura, Maria Àngels Torras, directora dels serveis territorials a Barcelona del departament de Cultura ha destacat el compromís enter diversos móns que fa possible la Mostra: el municipal, la cultura, el grups de teatre… “Avui és un dia bonic per a la cultura popular, ja que mentre presentem la Mostra Nacional de Teatre de Pineda, al palau Moja s’està presentant la participació de Catalunya, com a convidada a Smithsonian Folklife Festival”, ha afegit Torras sobre la participació catalana que es durà a terme a Washington entre el 27 de juny i el 8 de juliol.

Abans però, els dies 28, 29, 30 d’abril i l’1 de maig Pineda de Mar bullirà de teatre amateur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa