Tornaveu
Tortosa acollirà la 28a Trobada de Grups Amateurs de Teatre

Els inscrits a la Trobada gaudiran d’una caminada vora l’Ebre, accessible per a totes les edats i condicions físiques, que permetrà conèixer la importància que el riu ha tingut (i segueix tenint) en la vida de la població. Coincidint amb el 50è aniversari de la descoberta de les Coves Meravelles de Benifallet (1968), es presenciarà aquest paratge geològic impressionant, d’un gran valor arqueològic i una bellesa artística no menor.

En l’àmbit monumental, està prevista la visita a la Catedral de Tortosa, una de les més esplendoroses del país, exemple de l’evolució dels estils artístics –del gòtic al renaixentista, i posteriorment al barroc—entre el segle XV i el XVIII. El recorregut turístic es finalitzarà en un ambient més distès, concretament el Celler Cooperatiu de Pinell de Brai. Construït per l’arquitecte César Martinell l’any 1918, l’anomenada Catedral del Vi és un exemple de construcció modernista impulsada per les cooperatives agràries durant el primer terç del segle XX. Una parada imperdible pels amants de l’enologia.

El principi d’Arquímedes, a la Universitat Catalana d’Estiu

La Federació de Grups Amateurs de Teatre també participarà a la Universitat Catalana d’Estiu i ho farà dissabte 18 d’agost, l’Associació Cultural i Recreativa de Fals representarà “El principi d’Arquímedes” a l’Auditori de Prada de Conflent (23:00h), en el marc de la 50a edició de la Universitat Catalana d’Estiu. Escrita pel dramaturg Josep Maria Miró, l’obra reflexiona sobre l’obsessió per a la seguretat que s’ha instal·lat a la nostra societat. El conflicte esclata quan, després d’haver fet un petó a un nen, un monitor de piscina és acusat de pederasta, convertint-se en objecte de rebuig, desconfiança i oprobi per bona part dels seus veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa