Tornaveu
Teatre per impulsar el civisme al tren

Fomentar les conductes cíviques al transport ferroviari, com ara no posar els peus als seients, no molestar els usuaris o pagar el bitllet, en definitiva, fer el viatge més confortable per a tothom. Però Ferrocarrils Catalans de la Generalitat (FGC) és conscient que ja no n’hi ha prou, amb campanyes convencionals, fulletons i avisos de sanció. Per aquesta raó ha demanat ajuda a l’Institut del Teatre per fer una campanya més propera als usuaris.

La campanya Agents Síbiks 007 consisteix en la sensibilització davant de comportaments incívics a través d’accions teatrals als trens i les estacions de la xarxa de FGC, que es duran a terme fins el proper dilluns 7 de març. Els actors graduats de l’Institut del Teatre interactuaran amb els usuaris per, d’una manera lúdica i respectuosa, transmetre el missatge de foment del civisme. Els Agents Síbiks 007 actuaran a les dues línies metropolitanes de FGC (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia) en horari de matí (de 10 a 13h) i de tarda (de 16 a 19h).

Les actuacions escollides se centren en cinc conductes triades a partir dels avisos que els viatgers fan a través de la funció d’alertes incíviques de l’aplicació d’FGC, en servei des del 2012: posar els peus damunt dels seients; asseure’s al terra o a les plataformes dels trens; utilitzar els seients reservats sense ser un usuari autoritzat; escoltar música amb un volum alt, i fumar en espais on està prohibit fer-ho.

Des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat s’explica que “l’incivisme és un atac a tota la societat, motiu pel qual hem de ser més pedagògics per combatre’l, i les arts escèniques són una forma amable de fer-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa