Tornaveu
S’inicia la convocatòria per participar al festival Taca’m de teatre amateur

Un jurat format per experts i amants del teatre serà l’encarregat d’escollir entre les obres rebudes els vuit grups de teatre que tindran l’oportunitat de representar la seva obra a la sala d’actes de l’escola d’arts escèniques Stage de Caldes de Montbui, competint per uns premis que seran anunciats en una gal·la al mes de maig de l’any vinent. Les representacions, que seran úniques, s’iniciaran el primer diumenge de febrer i, a partir d’aquí, cada setmana representarà la seva obra un dels vuits grups escollits. La iniciativa, organitzada per El centre, Ateneu Democràtic i Progressista, permet nodrir de teatre una població com Caldes de Montbui sense prou recursos com per dur a terme una programació professional. Amb tot, el festival Taca’m s’ha convertit en un referent del teatre amateur i, per tant, l’objectiu principal del festival és promocionar i apropar al públic la creació teatral amateur.

Així doncs, els grups interessats han d’omplir la butlleta i enviar el llibret i un DVD amb l’enregistrament de l’obra que volen portar a concurs i, per tant, representar en cas de ser escollida. No hi ha una limitació geogràfica, de manera que es poden presentar grups de Catalunya, com de la resta d’Estat o Europa, tot i que les obres hauran de ser en català o en castellà, tant de textos clàssics com de nova creació. Els grup escollits rebran una aportació de 600 euros per cobrir les despeses de la representació.

Per a l’edició d’enguany el grup amateur que guanyi en la categoria de millor grup serà l’encarregat de conduir l’acte d’entrega de la propera edició dels premis Taca’m. “Creiem que aportarà riquesa a la festa de clausura, ja que els grups de teatre tenen molta imaginació”, comenta Jaume Guarch, secretari d’ El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista i coordinador, juntament amb Jordi Aymerich del Festival Taca’m.

El Festival en xifres

Si bé l’any passat el Festival va rebre una seixantena de peticions de grups, la mitjana entre les diverses edicions està en una vuitantena de companyies que s’inscriuen. De les quals en les anteriors edicions se n’escollien 10. “Per falta de recursos l’any passat es va reduir el número de grups a 8, de forma que vam fer 8 representacions, i per aquesta edició ho mantenim”, comenta Guarch. Al llarg de la seva història han passat pel Festival més de 250 grups de teatre amateur, amb un promig de 150 persones per actuació, que en total sumen més de 37.500 espectadors. Per a l’edició d’enguany el Festival revalida el conveni amb el club de cultura Tr3sC, que permet descomptes per cada representació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa